Hopp til innhold

Ferge ut av drift

En teknisk feil på en av fergene til Bastø Fosen gjør at kun fire ferger vil trafikkere sambandet mellom Horten-Moss frem til tidligst tirsdag.

Bastø I

Trafikksituasjonen over Oslofjorden har vært utfordrende for Bastø Fosen i sommer, og nå er en ferge nok en gang tatt ut av drift.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

En av fergene til Bastø Fosen er ute av drift etter en teknisk feil. Båten ble fraktet til verksted i Danmark natt til mandag, og vil være tilbake tidligst tirsdag.

Mandag vil dermed kun fire ferger trafikkere fjorden, og det må derfor påregnes noe kø utover dagen.

LES OGSÅ:

– Tidlig å konkludere

Olav Brein

Daglig leder i Batø Fosen, Olav Brein, håper på fem ferger fra tirsdag.

Foto: Jan Gulliksen / NRK

Problemet ser ut til å være en oljelekkasje i lageret der propellakslingen går fra båten og ut i selve propellen, ifølge daglig leder i Bastø Fosen, Olav Brein.

Mandag natt ble båten fraktet til et verksted i Fredrikshavn, og gikk umiddelbart i dokk. Der vil de nå fastslå årsaken, og utbedre feilen.

– Hvis alt går som vi håper, vil båten være i drift igjen på tirsdag, men det er fortsatt tidlig å konkludere med det, sier Brein til NRK.no.

LES OGSÅ:

Mindre tungtrafikk

Endel avganger blir nå avlyst, og Brein sier man må regne med noe kø. Ferietiden har imidlertid noen fordeler som gjør trafikkavviklingen enklere.

– Nå forsvinner muligens noe av tungtrafikken, hverfall gjorde den det ifjor, så vi får satse på at dette skjer i år også, sier Brein.