Hopp til innhold

Frykter for dårlig brannberedskap

Det vurderes å ha en bemannet brannbil på Jeløya de periodene hvor køsituasjonen gjennom Moss er verst. – Brannvesenet er svekket i dagens situasjon, sier brannsjef i Moss, Jack Hatlen.

Brann Moss

Brannsjef i Moss frykter brannvesenet vil forsinkes under utrykning på grunn av køene i Moss.

Foto: Øystein Wolf

Brannsjef i Moss, Jack Hatlen, frykter at den kaotiske trafikksituasjonen i Moss vil begrense brannvesenets muligheter til å være raskt på plass på ulykkessteder.

Nå mener han kommunen må vurdere bemannet brannbil på Jeløya i de periodene hvor køsituasjonen gjennom byen er verst.

LES OGSÅ:

Forsinkede utrykninger

Hatlen sier utrykningskjøretøyer kan komme til å opplever problemer i de kaotiske trafikkforholdene som har preget Moss den siste tiden.

– Vi ser vi kan være noe mer svekket. Konsekvensene kan være at vi kommer senere frem, og kommer senere inn i en innsats som krever at vi burde vært der tidligere, sier brannsjefen til NRK.no.

Særlig utrykninger til Jeløya kan medføre utfordringer, mener Hatlen. Han frykter køene ned mot Bastøferga kan hindre utrykningskjøretøyene i å komme fort nok frem.

– Aktualisert problematikk

Kommunen har arbeidet med en risiko- og sårbarhetsanalyse som skal gi et planleggingsgrunnlag for å kunne forebygge og håndtere ulykker. Brannvesenet har her tidligere vurdert å ha en bemannet brannbil fast stasjonert på Jeløya.

– Situasjonen nå aktualiserer denne problematikken. Et alternativ kan være å ha en bemannet enhet på Jeløya til visse tider hvor vi antar det er mest behov for det, sier Hatlen.