Hopp til innhold

Svarer for flere sexanklager

Et lån som ble tilbakebetalt ved at han fikk se på jenta og kjæresten mens de hadde sex, er blant anklagene den sextiltalte politimannen skal forklare seg om i dag.

Sextiltalt politimann

Den sextiltalte fortsetter å forklare seg på rettssakens ferdje dag i Moss tingrett.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Mannens ereksjonsproblemer var et sentralt tema i Moss tingrett i går. Han nekter for å ha hatt sex med jenta, blant annet med henvisning til nettopp det. Forsvarer Oscar Ihlebæk varslet tidlig at mannens manglende evne til å gjennomføre samleie kom til å bli et sentralt tema i rettssaken.

Men i går ble plutselig pressen kastet på gangen. Årsaken var at de mente at pressen har vært for detaljerte i sin dekning av ereksjonsproblemene. For lukkede dører forlangte Ihlebæk dermed pressen måtte stenges ute fra deler av rettssaken.

Retten skal avgjøre det i dag, torsdag.

Les også: Dommeren avbrøt Ihlebæk

Ga henne råd

Etter å ha blitt kjent med jenta på nettstedet Spraydate våren 2002, skal den tiltalte politimannen ha hatt sex med henne en eller annen gang vinteren 2002/2003.

Etter det opprettholdt de to kontakten. Han ga henne råd i vanskelige livssituasjoner. I 2008 skal hun ha utført oralsex på politimannen på et hotellrom i Oslo.

For dette er han tiltalt for «å ha skaffet seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», som spesifisert i straffelovens paragraf 193. Dette punktet har en strafferamme på seks år.

Les også: – Dette er så alvorlig at det ikke kan ligge

Så på via webkamera

Påtalemyndigheten vil også ha ham dømt etter straffelovens paragraf 224, «for ved vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig adferd å ha utnyttet en person til prostitusjon eller andre seksuelle formål eller å ha forledet en person til å la seg bruke til dette formål.»

Dette punktet har en strafferamme på fem år.

Bakgrunnen er at han høsten 2009 skal ha tilbudt seg å hjelpe kvinnen med å få orden på hennes økonomi. Han fikk fullmakt til å representere henne overfor kreditorer, og han fikk også kopi av pasientjournalen hennes.

De chattet mye på nettet i den perioden, og han skal ha fått tilsendt bilder av kvinnen som onanerer og har seksuell omgang. Kvinnen sendte ham også lydfiler. I november 2009 skal han ha kysset og befølt henne i en bil.

Han skal ha lånt henne 2.500 kroner. Pengene skulle betales tilbake ved at han skulle få se henne ha sex med sin kjæreste via webkamera.

Les også: – Jeg angrer på at jeg kontaktet politiet

Det er også lagt opp til at hovedvitnet skal tilbake i vitneboksen i løpet av dagen.