Hopp til innhold

Østberg: – Idiotisk å avlyse shakedown

Den forsinkede ankomsten til rallybilene i Rally Jordan leder til stadige endringer i avviklingen av rallyet. Nå vil arrangørene droppe shakedown, og kjørerne risikerer å ikke få testkjørt bilene før løpene.

Mads Østberg

Mads Østberg håper at bilene kommer frem tidsnok til å få gjennomført shakedown.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Allerede før Rally Jordan har startet, har arrangøren støtt på flere problemer. Det aller største problemet har vært å få bilene på plass i Jordan.

Årsaken er at båten som transporterte alt av biler og tidtakerutstyr ble forsinket på vei mot Israel - båten skal nå være i havn i Haifa.

Les også:

– Så vidt jeg har skjønt så har de begynt å lesse utstyret av båten, også skal de gjennom tollkontrollen, som visstnok skal ta lang tid, før de kommer hit. Vi regner med at alle bilene skal komme hit i kveld en gang, sier Mads Østberg på telefon fra Jordan.

Idiotisk å kutte shakedown

Problemene startet da den planlagte transporten til Jordan måtte endres, og det ble satt opp en ny båt i siste liten. Båten, som har alle teamenes trailere ombord, reiste fra Trieste i Italia i forrige uke, og la altså ikke til kai i Israel før i formiddag.

Les også:

Rallyet skulle opprinnelig ha startet med «shakedown» i dag - det ser det ikke ut til å bli noe av, til Østbergs store fortvilelse.

– Foreløpig så ser det ikke ut som at det blir noen shakedown, noe som er helt idiotisk. Det er noe vi trenger for å få sjekket at alt er i orden med bilene, så det er ikke bra hvis vi ikke får kjørt shakedown, sier han og legger til.

– Vi håper at vi skal få kjørt den i morgen tidlig, men det ser ikke lyst ut.

Blir garantert utsatt

Hvis bilene ikke kommer frem til Jordan i tide, kan arrangørene bli nødt til å reorganisere rallyet, og forkorte den fjerde VM-runden.

Mads Østberg ser for seg at den første halvdelen av morgendagens løp kuttes ut, og at førerne bare kjører siste halvdel, mens de to siste dagene vil gå som normalt. Han forteller også at førerne tar det hele med stor ro.

Les mer om Rally Jordan på de offisielle WRC-sidene:

Henning Solberg

Henning Solberg har ikke noen tro på at Rally Jordan vil bli gjennomført som planlagt.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Det er ikke så mye vi får gjort med dette egentlig, det er bare å ligge og slappe av ved bassenget, og det er det ikke så mange som klager på, sier Østberg, som sitter ved siden av Henning Solberg og spiser lunsj da NRK.no ringer.

Storebror Solberg er ikke direkte optimistisk når det gjelder gjennomføringen av rallyet.

– Jeg har ikke så mye tro på at rallyet starter i morgen. Enten kutter de det ut i morgen, eller så kjører vi bare halve dagen. Jeg tror at det kommer til å bli utsatt, garantert, sier han og legger til:

– Det blir dårlige forberedelser, men vi får gjøre så godt vi kan.