Hopp til innhold

– Viktig å stå sammen mot MC-bandene

Ordfører i Askim, Trygve Westgård (Ap), mener en felles front mot enprosent-klubbene er et svært nødvendig tiltak.

Bandidos-medlemmer

Østfold det første fylket i landet hvor kommunene inngår samarbeid for å hindre virksomheten til enprosent-klubbene.

Foto: MARK BAKER / AP

I går ble det kjent at samtlige kommuner i Østfold går sammen mot de såkalte en-prosentklubbene, som har fått fotfeste i flere kommuner.

Dermed er Østfold det første fylket i landet som går til dette skrittet.

Kommunene skal jobbe sammen for å «motvirke etablering, motvirke rekruttering og vanskeliggjøre virksomheten til de kriminelle MC-miljøene».

Ordfører i Askim, Trygve Westgård, mener dette er et viktig tiltak.

– Vi har ikke hatt noen trøbbel i Askim ennå, men man ser jo at det er en tendens flere andre steder. Derfor er det bra at hele Østfold-samfunnet nå står sammen om dette. Da kan vi kanskje unngå at noen etablerer seg her i fremtiden, sier Westgård til NRK.no.

LES OGSÅ:

– Uønsket element

Det var ordførerene i Østfold som først tok initiativ til en felles kommuneoffensiv mot MC-kriminalitet i et møte i juni i fjor.

I går fikk kommunene skryt av politiet for å gå i bresjen.

– Dette er et verdifullt bidrag i den tverretatlige kampen mot organisert kriminalitet, mener politimester Beate Gangås.

Ordfører i Eidsberg, Knut Herland (Sp), er også glad for å ha fått på plass et samarbeid.

– Det er ingen tvil om at enprosentkllubbene er et uønsket element i alle kommuner. Derfor er det viktig å sette fokus på dette nå. Så vidt jeg vet har vi ingen støtteklubb her per dags dato, men man vet aldri hva som kan skje i fremtiden, sier han.