Hopp til innhold

Fange mente fengselsmaten var usunn - vil ha pengene tilbake

En tidligere innsatt ved Halden fengsel krever få tilbakebetalt nærmere 7000 kroner - etter å ha kjøpt inn egen mat under oppholdet.

Halden fengsel

Direktør i Kriminalomsorgen region øst, Ellinor Houm, sier til avisa at det nye brevet blir sendt videre til fengselet i Halden.

Foto: NRK / NRK

En tidligere innsatt ved Halden fengsel krever få tilbakebetalt 6672 kroner, etter å ha kjøpt inn egen mat under oppholdet.

Det skriver VG i dag.

For mye fett

Den innsatte mener han selv måtte ha sunnere mat enn han fikk fra kjøkkenet i fengselet. Mannen slet med høyt kolesterolnivå og syntes fengselskosten bestod av for mye farsemat med høyt innhold av fett.

Derfor kjøpte han i steden grønnsaker, fettfattig kjøtt og frukt selv.

Nå har den tidligere innsatte sendt regningen og en 21 sider lang klage til Justisdepartementet.

– Dette er ikke hverdagskost, sier Are Høidal, direktør ved Halden fengsel, til VG.

LES OGSÅ:

– Skal ikke være nødvendig

Mannen har tidligere også klaget på maten i Bergen fengsel.

Direktør i Kriminalomsorgen region øst, Ellinor Houm, sier til avisa at det nye brevet blir sendt videre til fengselet i Halden.

– Det skal ikke være nødvendig at innsatte selv bruker penger på mat. Fengslene skal kunne legge til rette for spesielle dietter når legeerklæring foreligger, sier hun.

Halden fengsel ønsker ikke å kommmentere pengekravet ytterligere, men kjøkkensjef Marie Måreid sier til NRK.no at det tas hensyn til innsatte som trenger spesialkost.

Ingen kommentar

– Hvis de innsatte har en legeerklæring får de spesialkost. Slik er reglene. Men denne konkrete saken kan jeg ikke kommentere, sier Måreid til NRK.no.

Men det ser ikke ut til å ha skjedd i denne saken?

– Jeg kan som sagt ikke kommentere enkeltsaker, avslutter Måreid.

LES OGSÅ:

Dette er årets bygg