Hopp til innhold

Kjørte av veien - havnet på taket

Bil skled av veien og havnet på taket i Askim.

Bil havnet på taket

En bil havnet på taket i Henstad Allé i Askim tirsdag morgen.

Foto: Vidar Tangerud / NRK

NRK.no har i løpet av morgentimene fått svært mange meldinger om ekstremt vanskelige kjøreforhold i fylket.

Det har ikke vært noen alvorlige ulykker, men flere steder har folk mistet kontrollen over bilen på grunn av det glatte føret.

Til legesjekk etter utforkjøring

Ved 08.00-tiden gikk det helt galt for en bilist i Askim. I krysset mellom Henstad Allé og Olsrudveien fikk sjåføren sleng på bilen og havnet på taket på en gårdsplass noen meter ned.

– Bilen kjørte av veien grunnet såpeglatt føre. To personer som satt i bilen er kjørt til fastlegene sine for sjekk, sier operasjonsleder i Follo-politiet, Jan Helge Andersen.

Det er spesielt på småveiene, hvor det ikke er så stor trafikk, at det er svært glatt.

– I går regnet det og mye snø smeltet. Nå har vannet frosset til is flere steder og det er det som forårsaker store problemer - både for bilister og gående, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NRK.no.

To på rad

NRK Østfolds reporter Camilla Brække fikk selv merke det ekstreme føret på kroppen i morges. Hun var på vei inn i en rundkjøring i Begby med bilen da hun mistet kontrollen og kjørte rett inn i en snøfonn.

– Det gikk fint med meg og bilen. Men da jeg var i ferd med å rygge ut kom en ny bil som også skled på samme måte. Den kjørte rett inn i meg, slik at lykta knuste. Det litt snåle var at det skulle vise seg å være min egen nabo!, forteller hun.

Ifølge statsmeteorologen vil det også være store lokale variasjoner i temperaturen også det kommende døgnet.