Hopp til innhold

– Simen får ned skuldrene på laget

Tom Freddy Aune synes det var leit å høre at Sarpsborg sikret seg tre nye poeng mot Sandnes Ulf. Men han smilte allikevel over dagens seier og tok frem en spesiell spiller som markerte seg.

Tom Freddy Aune

FFK-trener, Tom Freddy Aune, hadde mye godt å si om lagprestasjonene i 2. omgang.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Etter kun 33. minuttter spilt, kommer Simen Rafn innpå for Amin Askar. Unggutten turte virkelig å by på seg selv, og fikk skryt av FFK-trener, Tom Freddy Aune, etter kampslutt.

– Jeg vil gå så langt å si at Simen får ned skuldrene på laget. Det er fantastisk moro å se. Han tar tak i kampen, legger ned ball, drar seg forbi og lager problemer for Tromsdalen. Det er ikke tvil om at han har utviklet seg veldig denne sesongen, smiler treneren fornøyd, etter 2-1 seieren mot Tromsdalen.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

– Slapp meg løs

Simen Rafn smilte bredt, da han etter kampen møtte NRK Østfold. Han hadde nemlig observert Askar den første havtimen, og hadde derfor planer om å utnytte hans svakheter.

– Jeg turte virkelig å slippe meg løs i dag. Når jeg satt på benken, fulgte jeg med på hva Amin gjorde. Jeg så hva han ikke klarte, og utnyttet det til min fordel, forteller han.

(Teksten fortsetter under bildet)

Simen Rafn

Simen Rafn scoret sitt første mål for FFKs A-lag, i kampen mot Tromsdalen.

Foto: Joakim Bekkåsen / NRK

Ikke bare spilte han veldig bra, han scoret til og med vinnermålet. i tillegg var dette hans første nettkjenning for FFKs A-lag.

– Det var et viktig mål jeg scoret, men serien er på langt nær avsluttet ennå. Neste helg skal vi spille mot Bryne, og den kampen må vi vinne. Sarpsborg kan absolutt avgi poeng mot Alta, og da kan vi lure oss forbi og ta 2. plassen. Men går ikke det, må vi igjennom en spennende kvalifisering, avslutter FFK-helten.

Les også:

Fullstendig kampreferat

Resultater og tabeller

Svak 1. omgang

Ikke alt stemte for FFK i dag heller, selv om det var flere positive ting å ta med videre. I 1. omgang fikk Tromsdalen trille mye ball, og kom til noen store målsjanser. Gjestene tar også ledelsen, før Fredrikstad-spillerne til slutt våknet.

– Vi spiller med skuldra opp etter øra i første del av kampen. I pausen ble vi derfor enige om at vi må være oss selv på banen, og vise hva vi kan. For det kunne ikke bli stort dårligere enn det var i 1. omgang allikevel, forteller han.

Allikevel mener han at laget hevet seg etter hvert, og at de styrte det meste av kampen.

– Vi har mange sjanser i 2. omgang. Der skaper vi mange store målsjanser, som følge av bedre spill. Samtidig får vi en liten smell, når vi får et mål imot oss. Derfor synes jeg det er sterkt av gutta å komme tilbake og vinne kampen.

– Nå skal vi fokusere på å slå Bryne til neste uke, så får vi se om ikke Alta kan stjele poeng i Sarpsborg, avslutter FFK-treneren.