Hopp til innhold

Vogntogsjåfør fyllekjørte med 400 kilo hasj i lasten

For å roe nervene drakk den nederlandske kuréren store mengder alkohol på vei til Norge. Det endte med et storbeslag for tollerne på Svinesund.

Nederlenderen er nå dømt til fengsel i seks år og sju måneder for å ha forsøkt å smugle over 400 kilo hasj inn til Norge.

Det var i august i fjor at den 37 år gamle nederlenderen kom med et vogntog over Svinesund.

Sjåføren, som ifølge dommen fremstod som beruset, ble stoppet av tollerne og vogntoget ble tatt inn til scanning. En narkotikahund fant til slutt hasjen fordelt på 16 pappesker.

Narkotikaen sto på en pall bak i tilhengeren, som var plombert.

– Det er et meget betydelig kvantum narkotika som representerer svært stor spredningsfare, slås det fast i dommen fra Halden tingrett.

Drakk for å roe nervene

Sjåføren skal ha begynte å drikke alkohol da han passerte Gøteborg - fordi han var nervøs med tanke på å passere den norske tollen med det store hasjpartiet.

Ifølge dommen drakk han for mye, slik at han ble godt beruset. Underveis måtte han stoppe og sove i en halvannen times tid.

En blodprøve tatt noen timer etter nederlenderen tatt i tollen, viste en promille på 0,79.

– Han fremstod som beruset, står det i dommen.

Sjåføren tilstod alt og har i ettertid samarbeidet med politiet i saken. Det har ført til oppklaringen av en stor hasjsak med forgreininger til flere land.

Dommen ble avsagt i Halden tingrett 17. juni.