Hopp til innhold

Askim-mann pågrepet etter ulykke

To personer ble sittende skadet og fastklemt i en stjålet bil i Kristiansand mens sjåføren stakk av. Nå har politiet funnet han - i Askim.

Både de skadde og sjåføren er bosatt i Askim, men var på tur i Kristiansand i stjålet bil da ulykken skjedde natt til søndag.

Politiet i Agder søkte med hund etter sjåføren hele natten, uten å finne han.

Søndag ettermiddag kunne politiet i Follo pågripe 22 åringen, hjemme på hans egen adresse i Askim. Han er tatt med til legesjekk og satt i arrest. Mannen er siktet for minst to biltyverier, og for å ha stukket av fra en ulykke og fra politiet.

– Stjal bil mens venner satt fastklemt

Ifølge Fædrelandsvennen kom et ektepar fra Søgne til for å hjelpe da de oppdaget bilen som hadde kjørt utenfor veien i Kristiansand natt til søndag.

En mann og en kvinne på henholdsvis 25- og 20 år, satt skadet og fastklemt i bilen da sjåføren stakk avgårde og stjal nok en bil. Det var bilen til det hjelpende ekteparet.

– Sjåføren ruslet stille og rolig opp og kjørte avgårde med bilen vår mens vi var opptatt av å gi assistanse til de skadede, forklarer mannen som hjalp til.

Måtte bruke motorsag

Politiet opplyser at brannmannskaper fra Kristiansand måtte bruke motorsag i skogen for å komme fram til bilen der de to passasjerene satt fast.

De to ble sendt til sykehus og er nå utenfor livsfare.

Kolliderte igjen

Askim-mannen kom ikke langt før han smadret den andre stjålne bilen også.

- Først kjørt han forbi og skadet en politibil som forsøkte å sperre veien for han. Så kjørte han inn i en bro i Søgne, stakk til skogs og forsvant for oss, forteller operasjonsleder Frank Solås.

Ved 16.30-tiden kunne politiet i Agder innstille letingen. Da kom beskjeden fra Follo-politiet om at rømlingen hadde reist rett hjem og var pågrepet i Askim.