Hopp til innhold

Kritisk skadd etter mikroflystyrt

Tilstanden er alvorlig for en 50 år gammel mann fra Degernes i Rakkestad, etter at et mikrofly styrtet i Spydeberg i går kveld. 50-åringen får intensiv behandling på Ullevål Universitetssykehus.

Mikroflystyrt
Foto: Vidar Tangerud / NRK

Mikroflyet styrtet like etter at det tok av fra Holli flyplass, og styrtet mellom Haugen og Godheim.

SE VIDEO: To skadd i mikroflystyrt

Kræsjet i redskapsskjul

- Rett etter take-off fikk flyet problemer, og ramlet ned inn i et skur på stedet, sier operasjonssjef Anders Oksvold i Follo politidistrikt.

Ble sittende fast

50-åringen var under opplæring da ulykken skjedde. Instruktøren, en 47 år gammel mann fra Ski ligger hardt skadet på Akershus universitetssykehus.

De skal ha blitt sittende fast i flyet etter ulykken, men mannskaper fra det lokale brannvesenet fikk reddet dem ut av vraket. Årsaken til ulykken er ikke kjent.

Ulykken skjedde litt før klokken 20 fredag kveld, og politiet fikk melding om det som hadde skjedd klokken 20:36. Flyhavarikommisjonen er varslet om ulykken og vil foreta undersøkelser på åstedet i dag.

Populære fly

Ifølge politiet er flyet hjemmehørende i Spydeberg Mikroflyklubb.

Et mikrofly er akkurat det som ligger i navnet - et lite fly. Tosetersvarianter som det forulykkede har en maksvekt på 450 kilo. Det er et førtitalls mikroflyklubber, og rundt 1.000 registrerte mikrofly i Norge.