Hopp til innhold

Taper heller penger enn å selge til innvandrere

Det er vanskelig for innvandrere å få kjøpt eiendommer til tross for at de legger inn høyeste bud.

Innvandrer Ender Bozan

Innvandrer Ender Bozan fra Tyrkia.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

Meglerhuset Meum As i Fredrikstad bekrefter dette.

Ofte innvandrere med høyeste bud

Flere forsamlingshus har de siste månedene vært lagt ut for salg, men innvandrergrupper har ikke lykkes i å overta disse.

Ender Bozan fra Tyrkia kjemper en daglig kamp for integrering av innvandrere i Fredrikstad, men føler at mennesker med annen kulturell bakgrunn har problemer med å skaffe seg både bolig og forsamlingslokaler for sine foreninger.

Dette til tross for at innvandrere stadig legger inn høyeste bud.

Selger som bestemmer

Innvandrere sliter med å få kjøpt

Flere forsamlingshus har de siste månedene vært lagt ut for salg, men innvandrergrupper har ikke lykkes i å overta disse.

Foto: Tobias S. Martinsen / NRK

- Når vi leverer et bud, regner jeg med å bli tatt seriøst på lik linje med andre. Vi er alle norske statsborgere, sier Bozan til NRK.

For kort tid siden ble et forsamlingslokale i Fredrikstad lagt ut for salg av Normisjon Region Østfold. Høyeste bud kom fra en innvandrer, som var villig til å betale 1 630 000 kroner.

Normisjon valgte å se bort fra dette budet. En norsk musiker fikk tilslaget, 30 000 kroner billigere.

Meglerhuset Meum solgte huset for Normisjon og saksbehandler for dette salget Karl-Erik Sørensen, sier selgere står helt fritt i valget av kjøpere.

- Selger får ha sine meninger om hver enkelt potensiel kjøper. Det er uansett selgers avgjørelse uansett, forklarer Sørensen.

Til NRK blir det bekreftet at musikerens tilbud ble akseptert fordi hans planer for huset var det mest interessante. Ingen i Normisjon har i dag anledning til å forklare hvorfor innvandrer-budet ble forkastet.