Hopp til innhold

Ulv drev kviger utfor stup

Fem kviger falt utfor sju meter høyt stup, da de ble jaget av det som trolig var en ulv, sør for Göteborg.

Ku

Fem kyr sprang utfor et stup og seks kyr forsvant til skogs, da dyrene trolig ble skremt av ulv tirsdag sør for Gøteborg.

Foto: Scanpix

Det var et større rovdyr, eller en stor hund, som skremte fem kviger over kanten av et stup på sju til ti meters høyde tirsdag denne uka i Ullared sør for  Gøteborg.

Ulvesporer i Västra Götalands län, Tommy Berglund, sier til GöteborgsPosten at han ikke med sikkerhet kan si at det var en ulv som lå bak kvigenes flukt, men at det er helt sikkert at  det har vært ulv i regionen den senere tid.

Sporsnøen forteller om en enslig ulv som var i regionen onsdag.

Undersøkelsene av spor i Ullared-området fortsetter torsdag.

Fire dyr døde 

Det var på Kogstorp i Ullared tirsdag denne uka at dyretragedien inntraff. 

Redningstjenesten ble varslet av en nabo til gården Kogstorp, som var ute og luftet hunden sin. Han så en kvige sprenge et gjerde, før den ble etterfulgt av ytterligere fire dyr.

Da redningstjenesten kom frem viste det seg at en av kvigene allerede var død, mens tre var så hardt skadet at de måtte avlives etter fallet utfor stupet.

En skadet kvige overlevde fallet. 

Seks dyr savnet

I flokken var det i alt 11 dyr, og bortsett fra de fem som sprang utfor stupet, var det onsdag seks kyr som fortsatt ikke har kommet til rette.

Både folk fra redningstjenesten, frivillige og kyrnes eiere har søkt etter dyrene, uten å finne dem.

De seneste ukene har det blitt observert ulv flere steder i vest-Sverige.

Ulvesporer Berglund sier til GöteborgsPosten at han mistenker at det er en enslig, omstreifende ulv som har vært på farten over et stort område i Västsverige.