Hopp til innhold

Razzia mot jegerforening

Økokrim har slått til mot medlemmer i Høland jeger- og fiskerforening.

Ulv
Foto: Scanpix

Listene til foreningens rovviltkonkurranse er målet.

Nestleder i Viltnemda i Hølands nabokommune, Rømskog, Trygve Nilsen, mener Økokrims aksjon er svært overdreven.

 - Umulig å spore

Bakgrunnen for razziaen skal være at flere personer i Høland, etterforskes for illegal jakt på ulv og ørn, skriver Nationen.

- For det første tror jeg ikke at folk driver denne formen for illegal jakt. For det andre tror jeg nesten det vil være umulig å spore dette tilbake på jegeren hvis man har gjort det, sier Trygve Nilsen til NRK Østfold.

Nilsen innrømmer at ulven er et stort problem for jegerne, men mener at dette ikke er grunn nok til å ta livet av rovdyret.

- Jeg forstår at mange vil bli kvitt ulven, men man kan jo ikke ta seg til rette på den måten. Å skyte ulv er ikke akseptabelt, og foregår i hvert fall ikke her i bygda, sier han.

- En rekke avhør

I Høland er man svært forundret over Økokrims razzia.

- Hele bygda er i sjokk og svært forundret over framgangsmåten til politiet i denne saken, sier leder i Høland jeger- og fiskerforening, Trond Myrvold, til Nationen.

Listene som politiet nå har beslaglagt, inneholder opplysninger om tre års rovviltkonkurranser kommet i stand av jegerforeningen i indre Akershus. Disse blir nå gransket av Økokrim. 

- Jeg var på jobb da Økokrim slo til. 10 minutter senere var de på plass med tre biler og seks politifolk hjemme hos lederen i viltstellgruppa vår. Siden har det vært kartlegging av folks gjøren og laden og en rekke avhør, blant annet av et helt elglag. Folk er rett og slett blitt redde, Myrvold til avisen.