Hopp til innhold

– Dette kom til bygda ubedt

Ordfører i Marker, Stein Erik Lauvås, sier nei til vindkraftutbygging i kommunen.

Stein Erik Lauvås

Vil ikke ha vindmøller.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk / NRK

Han sier det har vært en lang og vanskelig prosess å bestemme seg for hva han skal mene om vindkraftubygging i Joarknatten og Høgås i Marker. Rådmannen ønsker ytterligere utredninger, mens ordføreren har tatt sitt endelige standpunkt.

– Det har vært en komplisert og vanskelig sak som har kommet til byda ubedt. Vi fikk høre at noen hadde tenkt til å gjøre dette og så har det rullet og gått snart i to år, sier han.

– Negativ-liste

Han sier det er flere grunner til at han nå sier nei, selv om han også ser at det kan ha positiv effekt både på kommuneøkonomien og på grunneieres økonomi.

– Konsekvensutredningen viser middels til store negative konsekvenser, alle uttalelsene er stort sett negative. Fylkesmannen, fylkeskommunen er kritisk og vi har ikke fått på plass en god nok samfunnspakke med E.on, forklarer han.

Han mener det er alt for mange usikkerhetsmomenter, men legger til at det har vært ekstra viktig at Marker Arbeiderparti har stått bak han og at det var enighet om å si nei.

Les også: Vil bygge vindmøller

– Betyr mye

Knut Wangberg i Motvindkraft Marker har kjempet i ett år mot en slik utbygging og sier ordførerens nei betyr mye.

Jeg er veldig glad for at ordføreren sier nei. Nå håper vi at han også får kommunestyret med seg. Hvis han får kommunestyret med seg, så kan det bety et nei for hele prosjektet, sier han.

Han sier det er viktig for dem at ordføreren nå stiller seg bak dem og sier nei.

Lauvås vil legge frem sitt nei for formannskapet 7. mai. 21. mai skal kommunestyret avgjøre saken.