Hopp til innhold

Skulle legge ned - får pengegave

Nedleggelsen av foreningen Sykehusets venner i Askim tok en helomvending da de i siste minutt fikk vite om en fremtidig pengegave.

Foreningen har dermed utsatt planene om nedleggelse og vurderer nå hvordan pengegaven skal forvaltes.

Det var under nedleggingsmøtet de fikk en svært uventet beskjed. Beskjeden gikk ut på at det skulle komme inn en pengegave til foreningen. Ingen av deltakerne på dette møtet visste om pengegaven skulle komme da Gunnar Halstvedt gav de beskjeden på vegne av giverne.

Foreningen får flere hundre tusen kroner i testamentarisk gave fra et ektepar, og pengene er på konto i løpet av noen få uker. Hvor stor pengegaven er eksakt vites ikke ennå, da det er laget tre forskjellige testamenter. Men det kan vare snakk om 700 000 - 750 000 kroner.

– Det er opp til sorenskriveren å bestemme hvilket testamente som er det gjeldende, sier Halstvedt.

Ønsket å gi noe tilbake

Halstvedt forteller at paret ønsket å gi noe tilbake.

– De ønsket å gi noen penger til de som hadde hjulpet dem i den siste tiden, og at disse pengene skulle komme andre pasienter og sykehuset til gode, sier Halstvedt.

Han forteller videre at giverne ser for seg at pengene blir satt i et fond som skal hjelpe til med dette.

– Ved å snakke pent med banken og få gode rentebetingelser, så kunne man kanskje søke dette fondet om å ta ut 35-40 000 kroner i året, til blant annet bruk til pasienter, sier han.