Hopp til innhold

– Forsinkelsene er ikke NSB sin feil

Fredag morgen ble togpendlerne nok en gang rammet av forsinkelser.

Sprengt kapasitet på Østfoldbanen

Togene på Østfoldbanen ble i dag forsinket på grunn av en signalfeil ved Holmlia stasjon.

Foto: Tomas Berger / NRK

Klokka 6 i dag tidlig ble togsporene stengt ved Holmlia stasjon på grunn av en signalfeil. Jernbaneverket stanset togtrafikken og togene til NSB fikk ikke kjørt som planlagt.

– Vi føler med kundene når det oppstår forsinkelser. Vi ønsker at kundene våre skal komme frem i forhold til rutetabellen, sier strekningsleder for Østfoldbanen i NSB, Terje Andersen.

På sosiale medier har togpendlere klaget på NSB etter forsinkelsene i dag, men Andersen sier at det ikke er de som har ansvaret for dagens feil.

– Det er en dårlig forklaring å skylde på Jernbaneverket, men uansett er det hos dem ansvaret ligger når det er feil med sporvekslere og signalanlegg.

Les også:

– Oslo S har vært lammet

Terje Andersen, strekningsleder NSB, Østfoldbanen

Terje Andersen, strekningsleder NSB, Østfoldbanen.

Foto: Tomas Berger / NRK

Flere av NSBs kunder har også klaget over flere forsinkelser etter at det ble gjennomført store ruteendringer 9. desember.

– Det er nok riktig at kundene har opplevd at det har vært flere forsinkelser siden ruteendringen, men det er ikke riktig at årsaken har noen sammenheng med selve omleggingen, mener Andersen.

– Samtidig må man nyansere problemene litt. Hvis man ser på uke én i år, så var det 95 av 100 regiontog som ankom endestasjon i rute på Østfoldbanen.

Hvordan var det før nyttår?

– Vi har hatt en noenlunde tilsvarende punktlighet. 2012 var egentlig et rimelig godt år sammenlignet med tidligere. Det er faktisk noe av Jernbaneverket sin fortjeneste for de har gjort større utbedringer gjennom flere år.

– Samtidig er det kritisk når man i senere tid ser at det har vært alt for mye feil og problemer som har påført kundene forsinkelser. Oslo S har vært rammet og det lammer store deler av Østlandet.

Les også: