Hopp til innhold

Mimi Blix klar for ny MGP-runde

Askim-jenta varsler en kjole man trenger solbriller for å få med seg.

Mimi Blix

Mimi Blix er tilbake i MGP-sirkuset. Her fra forrige gang hun deltok - i 2011.

Foto: Katrine Opdahl, NRK

Lørdag starter en ny runde med Melodi Grand Prix, med første delfinale i Steinkjer.

I dag ble det sju første finalistene presentert - blant dem 21 år gamle Miriam «Mimi» Blix Mutabazi fra Askim.

Ungjenta deltok også i 2011 med låten «Allergic». Den gang røk hun ut etter en duell med Sie Gubba under «Sistesjansen» i Sarpsborg.

I år prøver hun seg på nytt - med club/dance-låta «Catch Me».

– Det var så gøy den første gangen! Det var en utrolig fin opplevelse og det var et bra opplegg. Jeg tekte at jeg måtte prøve dette en gang til, sier hun til NRK.no.

Les også:

– Folk må ha på seg solbriller

Askim-jenta har allerede gjort stor suksess som internasjonal modell - som en av de første norske jentene med kontrakt med det store modellbyrået IMG.

Hun har alltid mange baller i lufta, og har i de to siste årene hatt fokus på artistkarrieren. Men hun klarer ikke helt å gi slipp på modellkarrieren.

– Det blir nok litt modelljobbing også, det er så morsomt at jeg ikke klarer å legge det helt fra meg. Det blir nok litt begge deler fremover, så får vi se hvordan det går, sier hun.

Melodien til «Catch Me» er laget av Dr. Shiver, Luca Monticelli og Mauro Cottini. Men det er Mimi Blix selv som har skrevet teksten.

– Det er en låt med en liten oppfordring til gutta. Den handler om ei jente som setter litt krav og håper at gutten hun vil ha manner seg opp og tar initiativet og er litt gentleman, sier hun.

Og med bakgrunn innenfor mote er det også duket for en kjole som kommer til å ta fokus, skal vi tro artisten.

– Det har vært så mye styr med antrekket! Det har blitt sydd helt fra bunnen av og er designet av Amar Faiz. Kjolen er knall rød, med masse glitter, den er bare helt fantastisk. Skoene glitrer de også, så jeg tror nesten at både de i salen og de som sitter hjemme blir nødt til å ta på seg solbriller, ler hun.