Hopp til innhold

Stiller med egen sakkyndig

Drapstiltalt Nøtterøy-mann møter med eget sakkyndig vitne under ankesaken som starter Agder lagmansrett mandag.

Nøtterøy-drapet
Foto: Peter Tálos / Scanpix

Den 45 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept sin kone på Nøtterøy møter med eget sakkyndig vitne i lagmannsretten.

Ankebehandlingen startet i Agder lagmannsrett i dag. 

Nøtterøy-drapet

Hevder han ikke husker

Bevis som blodspor i hjemmet og bilkjøring knytter ektemannen til drapet og i tingretten ble han dømt til 15 års fengsel. Da den 41 år gamle firebarnsmoren la seg natt til 9. november i fjor stod mannen opp, fant fram en hammer og slo kona i hjel. Det beneker heller ikke den tiltalte ektemannen. Han kan bare ikke huske hva som skjedde.

Drapet skjedde etter at den siktede ektemannen var fortvilet over at kona ville gå fra ham. Han hevder han var utslitt og hadde sovet lite fordi han ikke taklet tanken på skilsmisse. Forsvarer Arild Holden, mener mannen drepte kona i en tilstand som gjør ham strafferettslig utilregnelig.

Beklager neppe

De rettsoppnevnte sakkyndige mener derimot at mannen er strafferetslig tilregnelig. De har begge snakket med mannen og sa i tingretten at de var så sikre det går an å bli på at ektemannen forstod hva han gjørde da han drepte kona. Derfor møter den tiltalte og forsvarer Arild Holden opp med en egen sakkyndig.

Da saken var oppe til behandling i tingretten var mannen rolig, men gråt og henvendte seg direkte til publikum som blant annet bestod av konas familie. Han gruer seg til en ny runde i retten.

Familien har bedt ektemannen om å komme med en beklagelse, uten å få det. Lite tyder på at de får det denne gangen heller. 

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark