Hopp til innhold

Åpnet igjen etter full stans i togtrafikken

Det var mandag ettermiddag stengt for togtrafikk mellom Sande og Holmestrand på Vestfoldbanen grunnet feil på sporet. Passasjerene på to tog måtte forlate vognene.

Sande stasjon

To tog på Sande stasjon ble evakuert mandag ettermiddag.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

SISTE: Før klokken 15.30 opplyser NSB at Vestfoldbanen er åpnet igjen mellom Sande og Holmestrand. Det kan fortsatt være enkelte forsinkelser og innstillinger en liten stund framover.

Ifølge NRKs reporter, som satt på et av togene som ble evakuert, var grunnen til evakueringen et brudd på skinnene mellom Sande og Holmestrand.

– Opp mot hundre passasjerer måtte forlate to forskjellige tog på Sande stasjon, og vi venter nå på buss og drosjer som kan ta oss videre, sier NRK-reporter Anne Cathrine Syversen ved 14.30-tida.

NSB startet med en gang arbeidet med å få tak i alternativ transport.

  • Følg NRK Trafikk her

Toget fra Gardermoen som skulle vært i Holmestrand klokken 12.44 sto i over en time på Holm nord for Holmestrand med passasjerer om bord på grunn av feilen.

– Vi vet ikke hvor lang tid det vil ta før trafikken er i gang igjen, sier Inge Hjertaas, pressevakt i Jernbaneverket.

Før klokken 15.30 opplyser NSB at Vestfoldbanen er åpnet igjen mellom Sande og Holmestrand. Det kan fortsatt være enkelte forsinkelser og innstillinger en liten stund framover.

Jernbaneverket bekrefter feilen, og skriver på sine nettsider like før klokken 14 at det er stengt for togtrafikk mellom Holmestrand og Holm grunnet feil på sporet.

Se videosnutt fra Sande stasjon under evakueringen:

Se video: Stans på Vestfoldbanen den 03.12.12.

NETT-TV: Stans på Vestfoldbanen


Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark