Hopp til innhold

100 skolejenter hengt ut på «sexliste»

Opp mot 100 Larviksjenter skal ha blitt hengt ut på en «sexliste» av en gruppe gutter på Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik. – Noen av jentene tar dette veldig tungt, sier elevrådsleder Andrea E. Landsverk.

Andrea E. Landsverk

Elevrådsleder ved Thor Heyerdahl videregående skole Andrea E. Landsverk sier hun er glad skolen tar sexliste-saken alvorlig.

Foto: Åsne Vittersø Kvamme/Vestfold fylkeskommune

Listen skal bestå av jenter som guttene både ønsker å ha sex med og jenter de angivelig skal ha hatt sex med, skriver Østlands-Posten.

– Det er tøft for en skole å oppleve dette, og det er spesielt ille og utfordrende for de jentene som har blitt hengt ut, sier rektor Hallvard Larsen til NRK.

Hallvard Larsen

Rektor ved Thor Heyerdahl videregående skole Hallvard Larsen sier den såkalte sexlista som er lagt ut av gutter på skolen, er en svært alvorlig hendelse.

Foto: Åsne Vittersø Kvamme/Vestfold fylkeskommune

Listen ble lekket på Facebook i nyttårshelgen, og nå har skolen satt i gang omfattende tiltak for å hjelpe jentene.

– Guttene angrer

Guttene som har lagt ut lista, er alle i 17-18-årsalderen. På den såkalte sexlista skal de ha lagt ut detaljer om jentene de har hatt sex med.

– Det er sterkt kritikkverdig å gjøre noe sånt. Men vi vet fra før av at det nesten ikke er grenser for hva som skjer på Internett. Som rektor er det viktig å være tilgjengelige med all den hjelpen vi kan bidra med.

Rektoren forteller at guttene angrer på det de har gjort.

– De sier at de er svært lei seg for det som har skjedd, og at de ikke har skjønt hva de har startet.

Skolen har ikke vært i kontakt med guttenes foreldre, men sier de har oppfordret guttene til å fortelle om det de har stått bak til de hjemme.

Borte fra skolen

Elevrådsleder Andrea E. Landsverk forteller at hun har snakket med to av jentene som har kommet på lista.

– En av dem har vært borte fra skolen både i går og i dag, og hun tar det veldig tungt. Personlig synes jeg veldig synd på jentene, sier Landsverk til NRK.no.

Elevrådet skal i dag i møte med ledelsen og rektor på skolen for å få mer informasjon om saken.

– Vi får vite hva som skjer videre. Jeg skal deretter videreformidle det til alle elevrådsmedlemmene, slik at det ikke blir spekulasjoner og sladring rundt saken. Jeg er glad for at skolen har tatt dette alvorlig.

Thor Heyerdahl videregående skole

Flere jenter ved Thor Heyerdahl videregående skole skal være svært fortvilet etter at en «sexliste» ble lagt ut på Internett av flere gutter ved skolen.

Foto: Oras AS

La ut på «lukket» side

Lista ble lagt ut på Internett da elevene hadde skoleferie. Guttene har forklart til skolens ledelse at de hadde opprettet den på en lukket Facebookside.

– Vi er i dialog med både guttene og jentene, og innkalte spesielt guttene til et møte med en gang vi fikk høre om dette. Selv om det skjedde på fritiden deres, mente vi det var riktig å blande oss inn siden alle de involverte er elever her, sier rektor Larsen.

Han sier at skolen nå gjør alt for å hjelpe jentene.

– Vi har mobilisert miljøarbeidere, helseapparatet og rådgiverapparatet ved skolen.

Har kontaktet politiet

Østlands-Posten skriver at jentene har vært i kontakt med politiet, men at ingen har anmeldt saken ennå.

– Vi fikk en del telefoner før helga fra flere jenter som føler seg krenket i denne saken. De har spurt om råd og informasjon om hvordan man går fram med tanke på en anmeldelse av en slik sak, sier leder for kriminalavdelingen ved Larvik politistasjon Knut Vidar Vittersø til avisa.