Hopp til innhold

Uvær stopper ferjetrafikken

Dårlig vær utenfor norskekysten fører til innstilte ferjeavganger.

Color Line, Bohus

Den kraftige vinden stopper flere ferjeavganger tirsdag morgen.

Foto: Rainer Prang / NRK

Color Lines ferje mellom Sandefjord og Strømstad er innstilt på grunn av for sterk vind.

Det er meldt om bølger helt opp i seks meter. Begge ferjene som skulle gått klokken 07.00 og klokken 10.00 er innstilt. Returen fra Strømstad klokken 10 og 13 er også innstilt.

Fjord Lines ferje Fjord Cat med avgang mellom Kristiansand og Hirtshals klokken 08.45 innstilles på grunn av dårlig vær. Returen fra Hirtshals til Kristiansand klokka 11.45 er også innstilt.

Color Lines ferje Superspeed 1 går ifølge rederiet som normalt. Ferja mellom Stavanger og Hirtshals ligger an til å bli forsinket. Beregnet ankomst er klokken 11.

– Vanskelig å seile

Linjedirektør i Color Line, Øivind Næss, sier det er svært vanskelig å seile når det er så kraftig vind.

– Det er tøft å seile for oss som går såpass langt inne i fjorden. Bølgene graver seg bra opp, og når vi runder Færder så får vi stiv kuling og seks meter høye bølger inn fra siden. Det blir svært ubehagelig for gjestene, sier han til NRK.no.

– Hva skal passasjerer som skulle reist med disse avgangene gjøre?

– De som ikke har fått beskjed av oss må ta kontakt med vårt billettsenter, så vil de få den informasjonen de trenger der, sier Næss.

Mindre vind utover dagen

Trøsten får være at denne kraftige vinden minker utover dagen.

– Vinden vil minke utover dagen. Det er et lavtrykk som ligger omtrent ved Stadt som gir denne kraftige vinden, og lavtrykket går gradvis nordover. Da blir det mer vestlige vinder og minkende vind. Så fra i ettermiddag venter vi at det bare blir vestlig liten kuling, sier statsmeteorolog Ingrid Bentsen til NRK.no.

NRK.no oppdaterer saken.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark