Hopp til innhold

Lover ny E 18 Gulli - Langåker

Proposisjon om utbygging av fire felts E 18 fra Gulli til Langåker legges fram i statsråd i dag. Veien skal være ferdig i 2014.

Trafikk på E 18

Nå blir det også firefelts vei mellom Tønsberg og Sandefjord. Dagens tofelts vei er en av flaskehalsene gjennom Vestfold nå.

Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Det fortalte samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa, som kom på snarvisitt til Vestfold fredag morgen.

Glegens dag

– Jeg mener at dette er en gledens dag for Vestfold og alle som ferdes langs E 18, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

Når det kommer 25,5 km ny fire felts vei blir det bedre, tryggere og raskere framkommelighet, forklarer Kleppa.

– I 2014 blir vi kvitt alle meldinger om kødannelse på E 18 i Vestfold i helgene, sier samferdselsministeren.

Tekst fortsetter under bildet

Røsås og Kleppa

Regiondirektør i NHO i Vestfold Einar Røsås er blant de mange som var fornøyd med besøket til samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa fredag morgen.

Foto: Rune Jensen / NRK

På spørsmål om dette ikke er vel sent i forhold til vegvesenets planer, som har vært klare lenge, sier Kleppa at proposisjonen kommer sent, med godt.

– Jeg regner med at dette blir det første samferdselskomiteen tar tak i på nyåret og jeg er veldig glad vi kan legge fram proposisjonen i statsråd i dag, sier Kleppa.

Dersom det skal bli oppstart sommeren 2011 som planlagt, må anbudsdokumentene sendes ut senest i februar.

Les: Vegvesenets planer

Har ikke vært proppen i systemet

Samferdselsministeren sier at det ikke er hun som har vært proppen i systemet som har ført til at proposisjonen og stortingsbehandlingen har blitt forsinket.

– Jeg synes ikke vi trenger å bruke tid på å drøfte hvorfor det har tatt så lang tid, for nå kommer saken, sier Meltveit Kleppa.

Hun sier at det ikke er presset utenfra som har gjort at hun reiste til Vestfold og presenterte saken før dagens statsråd og møte i Stortinget.

– Jeg tror ikke samfunnet hadde vært spesielt fornøyd om jeg kom dinglende med en så stor sak et stykke utpå fredagen, sier samferdselsministeren.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark