Hopp til innhold

Ønsker tvungen dopingtest

Treningssenter vil tvangsteste medlemmer.

Treningssenter

Illustrasjonsfoto.

Foto: ScanStockPhoto

Treningssenteret Spenst Gressbanen i Tønsberg ønsker større fullmakter til å dopingteste sine medlemmer.

Får gjennomføre frivillige tester

1. januar 2008 fikk treningssenteret konsesjon fra Datatilsynet til å dopingteste medlemmer som signerte en frivillig dopingtestavtale, men senteret ønsker nå at alle medlemmer skal kunne bli testet mot egen vilje.

Det blir møtt med reaksjoner fra Datatilsynet som mener det er prinsipiellt feil om medlemmene må gi en obligatorisk dopingprøve.

Datatilsynet mener treningssenteret går over grensen når de ønsker en tvungen testing av treningssenterets mosjonister, og varsler konsekvenser dersom medlemmene må avlegge en dopingtest mot sin egen vilje.

Tvunget til å signere

Etter det NRK kjenner til skal flere personer ha blitt tvunget til å skrive under på en dopingkontrollavtale for å tegne et medlemskap på treningssenteret.

Kim Stian Olsen i lederteamet ved treningssenteret Spenst mener dette er beklagelig, og sier at det ikke er praksis på treningssenteret. Informasjonssjef i Datatilsynet Ove Skåra, poengterer at en dopingtestavtale er frivillig å skrive under på.

Dersom personer blir tvunget til å skrive under på en slik avtale kan det få konsekvenser for treningssenteret, sier Skåra

Datatilsynet står i veien

Olsen ved treningssenteret mener derimot at Datatilsynet står i veien for å bedre treningsmiljøet ved senteret og mener de burde gis større fullmakter til å teste medlemmene.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark