Hopp til innhold

Tar lærdom av Gildehallen

Styringen av byggingen av Gildehallen på Borre var for dårlig ifølge Vestfold kommunerevisjon. Det sier fylkesrådmannen seg enig i.

Gildehallen i Borreparken

Treskjærere lager utsmykking på fasaden til Gildehallen i Borreparken i Horten. Avdelingsdirektør for vikingtid i Vestfoldmuseene, Lena Fahre, overvåker prosessen.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Fylkesrådmann, Egil Johansen, forteller at fylkeskommunen ikke skal begi seg ut på noe lignende prosjekt i nærmeste fremtid.

– Vi må ta lærdom av budsjettoverskridelsene for Gildehallen. Dette er et spesielt prosjekt og jeg tror ikke vi kommer til å sette i gang denne typen egne prosjekter i overskuelig fremtid, sier Johansen til NRK.

Vikingtids-bygget ble først beregnet til å koste 10 millioner kroner, men fikk en endelig prislapp på 25 millioner kroner.

Kunne planlagt bedre

Fylkesrådmannen er enig med Vestfold kommunerevisjon. Han innrømmer at fylkeskommunen kunne vært flinkere til å planlegge, men han mener også at de har hatt en del uflaks i forbindelse med prosjektet.

– Det skjedde flere uheldige ting underveis. Det ble mer komplisert å få bygget bygningsmessig godkjent enn det vi trodde. Derfor måtte vi kjøpe flere konsulenttjenester, sier Johansen.

LES OGSÅ: Vil ha vikingsatsing i Borreparken

- I tilegg tok prosessen lenger tid enn planlagt og vi måtte bytte prosjektleder underveis og underlevrandører gikk konkurs. Det var flere forhold underveis som gjorde at dette utviklet seg negativt.

Ingen kommentar

Vestfold kulturarv stod for byggeledelsen.

Leder av Vestfold kulturarv, Terje Gansum, henviser til fylkesrådmannen og vil ikke selv svare på spørsmål om dette.

Gildehallen i Borreparken

Gildehallen i Borreparken slik den så ut i oktober 2012. Den skal åpnes på vårparten 2013.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark