Hopp til innhold

Larviksmann siktet for dødsdopet

En 29-åring fra Larvik ble pågrepet i går, sikta for å stå bak dødsdopet som allerede har krevd flere liv i Telemark.

I tillegg er to menn og en kvinne fra Grenland nå pågrepet og siktet for narkotikaforbrytelser, etter tre dødsfall og ti overdoser i Telemark på bare ei drøy uke som knyttes til det narkotiske stoffet 1,4 butanediol.

Mannen – som beskrives som kjemikyndig – er mistenkt for å stå bak produksjon eller utblanding av dødsdopet i et hus i Vestfold.

– Førsteinntrykket på stedet er at dette handler om tilvirking, men det er veldig mye utstyr i huset og ekspertene får finne ut av formålet, sier politioverbetjent Skule Worpik ved Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Pågripelsen i Vestfold kommer bare ei uke etter at han i Larvik tingrett 25. februar ble dømt for besittelse og bruk av en rekke forskjellige eksplosiver og våpenlovbrudd.

22. juli

Den saken er basert på en razzia mot mannens hus 8. september 2011 – mindre enn halvannen måned etter terrorangrepene 22. juli. Den gang jaktet blant andre Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) på personer med uklare motiver som hadde kjøpt sprengstoffingredienser.

Da politiet rykket ut til Larvik-mannens bolig var både politiets bombegruppe, Kripos og PST involvert. De fant et stort spekter av kjemikalier lagret i både merkede og umerkede kanner og krukker, våpendeler og potensielle bombeingredienser, skriver Østlands-Posten.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark