Hopp til innhold

Noen stjeler posten til familien Hansen

Halvparten av sandefjordsfamiliens post blir borte.

Gry Lysebo Hansen

Gry Lysebo Hansen synes det er ubehagelig at noen stjeler posten deres.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

I september i fjor fikk Hansens samboer et inkassovarsel etter ikke å ha betalt regninger på billånet. De hadde aldri mottatt noen regninger, og hadde glemt å etterlyse disse.

På inkassovarselet stod det at det var gjort en kredittvurdering, som viste at samboeren skyldte 60 000 kroner til Statoil.

Aldri eid statoilkort

– Vi har aldri eid et statoilkort, så vi ringte og sjekket dette med Statoil. Da viste det seg at en mann hadde brukt et Statoilkort i min samboers navn på strekningen mellom Førde og Oslo, sier Hansen.

Postkasser

Familien vurderer nå å bytte til en postkasse med lås.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Etter flere purringer, en id-brikke som aldri kom frem, og hendelsen med inkassovarselet kom mistanken om at noen var å forsynte seg av postkassa til familien.

– Det er jo ekkelt å tenke på at noen er så frekke at de går i postkassa og stjeler post, også er jeg selvfølgelig redd for et alvorligere identitetstyveri, sier Hansen, som nå skal anmelde forholdet til politiet.

Krimsjef i politiet i Sandefjord, Lars Reiersen sier til NRK at det blir mer og mer vanlig med identitetstyverier.

– Dette er den nye formen for tyveri. Istedenfor å knuse en rute og stjele en PC, så bestilles heller varer over internett med en annens identitet, sier Reiersen.

– Halvparten blir borte

Etter en stund inngikk familien et samarbeid med Posten hvor postmannen skrev opp alt han leverte, mens de noterte hva de mottok. Og da viste det seg at omtrent 50 prosent av posten aldri kom lenger en postkassa.

– Jeg har også opplevd å finne åpne brev i postkassa, forteller Hansen.

Informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen forteller at de hører om tilfeller der posten blir stjålet innimellom, men at dette er et ekstremtilfelle.

– Her høres det ut som noen følger med på familiens postkasse, sier Jakobsen.

Hansen håper nå at en anmeldelse kan bidra til å skremme bort tyvene. I tillegg tenker hun å kjøpe seg en postkasse med lås.

– Du tror du bor i et trygt nabolag, men så er det noen som tar posten din, som er så privat. Det er ganske ubehagelig, avslutter Hansen.

– Dette skjer sjelden


Tyveri fra postkasser skjer sjelden, sier informasjonssjef i Posten, Pål Jakobsen.

– Jeg har kun hørt om slike tyverier av og til, sier han.