Hopp til innhold

– Vi har ingen plan B

Lørdag 16. juni skal Jarle Bernhoft etter planen stå på scenen på Wrightegaarden i Langesund. Nå har konsertstedet fått nei til skjenking.

Kim Larsen på Wrightegaarden

Det spøker for konsertsommeren på Wrightegaarden etter at de torsdag mistet skjenkebevillingen. På bildet ser man Kim Larsen.

Foto: Eva Susanne Drugg / NRK

I dag ble det klart at formannskapet i Bamble sier nei til skjenkesøknaden på konsertstedet Wrightegaarden. Styremedlem Erik Olstad i selskapet Consert supply som ønsket å ta over skjenkingen, er skuffet og sier det haster for å finne eventuelle løsninger.

– Den umiddelbare reaksjonen er selvfølgelig skuffelse. Vi mener at vi har presentert en avtale som er så åpen som det bare går an å presentere den. Politikerne, lensmann og rådmannen med sine rådgivere, har fått full tilgang og innsyn til alle dokumenter og avtaler som foreligger mellom vårt selskap, KML Holding og eiendomsselskapet Wrightegaarden AS. Det er ingen skjulte detaljer noe sted, sier Olstad til NRK.no.

– Vi bemerker oss at lensmannen har gjort en vurdering og rådmannen har gjort sin vurdering og kommet til motsatt konklusjon. Og at formannskapet i dag, med et knapt flertall velger å følge lensmannens innstilling. Det må vi ta med fatning, men vi selvfølgelig skuffet.

– Begynner å få dårlig tid

Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft skal etter planen spille på det kjente konsertstedet i Langesund 16. juni.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

Avgjørelsen ble vedtatt med seks mot fem stemmer. Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Sosialistisk venstreparti gikk inn for lensmannens innstilling, mens Høyre og Fremskrittspartiet ville at det nye selskapet skulle få skjenkebevilling.

– Hva er konsekvensene av å ikke ha skjenkebevilling?

– Vi har vært veldig bevisst på å ikke gå ut og si at det ikke blir konserter hvis ikke vi får det akkurat som vi vil. Men nå kort tid etter vedtaket, og med tanke på Jarle Bernhoft etter planen skal stå på scenen på Wrightegaarden neste lørdag, så er det klart at antall dager og timer begynner å bli veldig få.

– Har dere noen plan B?

– Per nå har vi ingen konkret og komplett plan B.

– Hva betyr dette for Wrightegaarden og arbeidsplassene der på kort tid?

– Per i dag er de ansatte ansatt i KLM Holding AS som inntil i dag hadde skjenkebevilling. Det vil si at det selskapet de ansatte nå jobber for og har arbeidskontrakt med, ikke har skjenkebevilling til å drive skjenke- og serveringsvirksomhet på Wrightegaarden.

– Blir det fortsatt konserter i sommer, selv om det ikke blir skjenkebevilling?

– Det tror jeg på stående fot ingen i hele verden kan svare med sikkerhet ja eller nei på. Ting må skje raskt og vi må ha medvind og god glid hvis ting skal gå i orden, sier Olstad.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erik Olstad.

Erik Olstad sier han ikke vet hva som vil skje med konsertsommeren på Wrightegaarden.

Foto: Ragnar Lurås / NRK

Vil anke saken

Det hele begynte da det ble kjent at Morgan Heia og Lars Moen i KLM Holding AS, som har arrangert konserter på Wrightegaarden i 22 år, blir etterforsket av Skatt Sør for skatteunndragelse. Dermed var det klart at konsertsommeren virkelig stod i fare på det som er kjent som en landets mest kjente musikkscener. Men i begynnelsen av juni begynte det å skje ting. KLM Holding AS søkte om overføring av skjenkebevillingen til Concert Supply AS, som drives av Vegard Vigerust. Vigerust har det siste halvannet året selv jobbet på Wrightegaarden.

Avgjørelsen fra formannskapet er endelig, men Høyres Unni Brekka Kiøsterud sier at hennes parti vil gå videre med saken.

– Vi vil se om vi har mulighet som simpelt mindretall, å anke saken inn mot kommunestyret som øverste politiske organ i kommunen.

– Hvorfor vil dere det?

– Fordi vi kan ikke se at det er dokumentert tydelig sammensmeltninger i forhold til det firmaet som prøver å etablere seg nå, og det de påstår skal være tydeliggjort i den dokumentasjonen som ikke vi kan finne er til stedet. Derfor mener vi at vi må gi dem en siste mulighet til å etablere det firmaet, sier hun.