Hopp til innhold

Illsint tiur beleiret hytte

Hyttebeboere ble sperret inne på hytta. På utsiden stå det en ilter tiur.

Meldingen om den sinte fuglen, ble ringt inn til politiet søndag morgen klokken 09.05.

Da hadde familien Gunnarsson vært beleiret inne i sin egen hytte siden ettermiddagen dagen før. Lørdag ettermiddag tok tiuren oppstilling utenfor hytta deres ved Gavlesjø ved Notodden. Den sørger for at ingen kommer ut.

– Tiuren rett og slett patruljerte rundt hytta på terassen. Så vi skulle i alle fall ikke få komme ut, forteller familiefaren Sverrir Gunnarsson.

Familien oppdaget den store fuglen like etter at de i 16-tida lørdag hadde trukket inn i hytta for dagen. De forsøkte da å gå ut et par ganger, men det var ikke så greit.

– Hvis vi åpnet døra kom den løpende til. Vi lukket da døra raskt, men hadde vi gått ut ville den kanskje gått til angrep, sier Gunnarsson.

Ringte politi og viltnemnd

De valgte derfor å holde seg inne resten av kvelden med håp om at de skulle få være i fred etter å ha sovet på problemet. Dog var det første som møtte dem neste morgen i vinduet den samme iltre tiuren.

– Det føltes jo litt håpløst ut å sitte fanget i sin egen hytte av en fugl. Det høres veldig komisk ut, men der og da var det faktisk litt småskremmende. Vi visste jo ikke hvordan slike fugler reagerer eller hva man kan gjøre, sier Gunnarsson.

Han valgte derfor å prøve få hjelp til å jage vekk fuglen, og politiet fikk en telefon.

– Når de forsøker å gå ut går den til angrep. Hyttebeboerne har følgelig oppholdt seg i hytta siden. De har ingenting i hytta å slå med, opplyser operasjonsleder ved Telemark politidistrikt, Gunnar Hansen.

– Var vel vårkåt

Etter å ha snakket med politiet kom familien i kontakt med den lokale viltnemnda. Med råd fra fagfolk klarte familien til slutt å få fuglen til å forlate hytteterassen.

– Jeg og kona gikk ut med hver vår kost. Så vi jaget så godt vi kunne, og da dro den, sier Sverrir Gunnarsson.

Det gikk altså til slutt bra, og familien kunne forlate hytta. Så det blir nok ikke mer enn en god historie å huske tilbake på fra årets påske for familien.

– Jeg tipper han var i parringstida, og da var han vel litt vårkåt tenker jeg, sier Gunnarsson.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark