Hopp til innhold

– Det er fare for livet

– Det er fare for livet til skoleungdom som venter på bussen langs riksvei 36 ved Klovholt i Skien. Det sier Øystein Simonsen ved veigruppa på Klovholt/Brekka.

Elsa Johansen

Elsa Johansen tar bussen hver dag.

Foto: Christer Karlsen / NRK

En reguleringsplan for området har vært på plass siden 1986, men Statens Vegvesen kan ikke si noe om når strekningen vil bli utbedret.

Kvart på syv hver eneste morgen står Elsa Johansen og venter på bussen til skolen. Biler og lastebiler kjører forbi. Det er mørkt langs veien på morgenen og Elsa Johansen står med hjertet i halsen.

– Jeg pleier å måtte hoppe ut i grøfta når det kommer store biler, sier hun.

– Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har holdt på å bli påkjørt her, selv om jeg er forsiktig når jeg er her, fortsetter hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Gamle planer

Det er ikke lys langs veien, ikke fortau på noen av sidene og heller ikke busskur. Øystein Simonsen har lenge jobbet for bedre forhold langs den ulykkesutsatte veien.

– Det er mørkt og det er ikke veiskulder. Og her vil de at ungene skal ferdes når de skal på skolen blant annet, sier han.

Det er planer om bedring og bygging av ny vei. Det har det vært siden 1986.

– Det er noen år siden den planen ble vedtatt. Den har ligget en stund og det er ingen konkrete planer om gjennomføring, sier seksjonssjef ved Statens Vegvesen Øyvind Gurholt.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Heidi Hartmann og Øystein Simonsen

Heidi Hartmann og Øystein Simonsen.

Foto: Christer Karlsen / NRK

– Helt ubrukelig

I tiden frem mot nyttår vil politikerne se etter penger til gjennomføring av en ny strekning mellom Skjeldbredstrand og Skyggestein. Men Øystein Simonsen tviler på at det vil skje noe.

Hvordan opplever du den politiske ledelsen og vegvesenet i denne saken?

– Helt ubrukelig, sier Simonsen.