Hopp til innhold

Politiet beklager

Øyenvitner kritiserer politiet etter knivslagsmålet i Skien i helga. – Vi beklager, sier politiet i dag.

Inger Mysen Conradsen

Politistasjonssjef ved Grenland politistasjon Inger Mysen Conradsen.

Foto: NRK

En 23 år gammel mann er fortsatt livstruende skadd etter han ble knivstukket i nyreregionen utenfor en kafé i sentrum av Skien i Telemark natt til søndag.

En annen 29 år gammel mann skal ha blitt slått med en planke eller knivstukket i hodet, men han ble ikke livstruende skadd.

Politiet blir nå kritisert av vitner etter hendelsen, fordi de overlot livredningen til dem.

Øyenviter til slosskamp

May Lill, Käte-Marit, Frode og Stian føler at de fikk lite hjelp av politiet til å drive livredning.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Ble overlatt til oss selv

May Lill og Frode var ute på byen med et vennepar natt til søndag, og kom tilfeldigvis forbi kafeen da slagsmålet brøt ut.

– Vi var heldigvis ikke helt ute av stand til å gjøre rede for oss, og vi føler selv at vi gjorde en god jobb med livredningen, forteller Frode til NRK.no.

Fortvilet forsøkte de fire å stoppe blødninger, og å bidra med førstehjelp. Da politiet kom til stedet opplevde de at politifolkene ble stående og se på, og overlot livredningen til dem.

Les også: – Frykter bandekrig i Grenland

Frode

Frode viser hvor slåsskampen fant sted.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Beklager

Politistasjonssjef ved Grenland politistasjon Inger Mysen Conradsen sa til politiets forsvar i dag at de hadde en dialog med folkene som var på stedet, og som utførte førstehjelpen.

– Alle polititjenestemennene oppfattet personene som kompetente og villige til å hjelpe i denne akuttfasen.

Onsdag ettermiddag sier Conradsen imidlertid følgende:

– Vi står fast ved det vi har sagt tidligere, men jeg vil legge til at vi beklager hvis disse menneskene følte at de ble dratt inn i en situasjon de ikke lenger følte seg kompetente i.

Politiet vil nå se på om de skal bedre rutinene i forhold til å ha en mer konkret oppfølging av folk som har vært involvert i slike hendelser.

- Føles bra

Frode og May Lill er fornøyd med politiets forklaringer i dag.

- Det er veldig bra at politiet beklager. Vi ville ikke overdramatisere, men mener det er viktig at de nå går gjennom rutinene. Nå føler vi at vi har oppnådd noe for andre som kommer i lignende situasjoner etter oss, sier Frode.

Han legger til at de nå vil be om et møte med politiet, for å komme med sin forklaring til polititjenestemennene som var på stedet.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark