Hopp til innhold

Kvinne lurte politiet trill rundt

Kvinnen (33) ble funnet bakbundet og dumpet. Det hele viste seg å være en stor svindelhistorie.

Kvinne funnet bakbundet og dumpet
Foto: Stine Hansen Bakkebø / NRK

En 33 år gammel kvinne skal ha blitt kidnappet på gata, deretter bakbundet og dumpet ved et skogholt i nærheten av Skien fengsel i midten av oktober. Kvinnen var utstyrt med voldsalarm, så politiet sporet henne kjapt opp.

Kvinnen fortalte at hun var blitt kidnappet på gata i Skien av to ukjente menn. Nå viser det seg at hele historien var oppspinn.

LES: Kidnappet på gata

- Vi har arrestert kvinnen sammen med en mann. Hun er siktet for falsk anmeldelse, og for å ha funnet på historien, sier politiførstebetjent Georg Andersen til NRK.

SE VIDEO: Løy til politiet

Video nsps_upload_2008_10_22_11_59_38_170.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Kvinnen ble pågrepet tirsdag, hun ble avhørt, og sitter nå i varetekt hos oss. Også en mann er pågrepet. De har begge tilstått at dette var en fingert sak og en fingert kidnapping uten noe hold i virkeligheten, sier han.

Løyet om tidligere forhold

- Vi har grunn til å tro at flere tidligere forhold om trusler som kvinnen har anmeldt til politiet er oppspinn. Det gjelder iallefall to saker. Det gjelder forsikringsbedrageri i forbindelse med innbrudd i boligen hennes, sier Andersen.

- Hva skjer videre med de to?

- Kvinnen blir mest sannsynlig fremstilt for varetektsfengsling i løpet av dagen i dag. Vi har også betydelig etterforskning vi skal fortsette med i saken.

SE VIDEO: Her ble kvinnen funnet

Politisperring
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Hvor alvorlig er det å komme med falske anmeldelser?

- Dette er veldig alvorlig. Dette var en melding som i utgangspunktet ble slått stort opp både i lokal- og riksmedia, og skaper frykt i befolkningen. Samtidig medførte denne saken betydelige ressurser for politiet, og det er alltid en risiko for at uskyldige kan bli blandet inn og pågrepet dersom politiet får falske opplysninger, sier Andersen til NRK.

Strafferammen for falsk anmeldelse er fra seks måneder til åtte år.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark