Hopp til innhold

Her kan du bli tatt

Telenors nettsider forteller deg hvor du kan bli tatt for å kjøre for fort.

Fotoboks
Foto: Omar Sejnæs / NRK

Telenors nettside telefonkatalogen.no forteller deg hvor du kan bli tatt i fartskontroll. Tjenesten er gratis, og i følge portalsjefen gjør de dette av ren veledighet, for å forebygge at folk kjører for fort.

Vær på vakt

Taster du deg inn på telefonkatalogen.no og går inn på kart, kan du både finne kjøreruten du trenger, og få informasjon om hvor du skal passe deg for å tråkke for hardt på gassen. Skal du for eksempel fra Porsgrunn til Tønsberg må du passere fire fotobokser.

Den første fotoboksen dukker opp etter at du har kjørt 26,2 km på E18. Neste kommer etter 6,2 km. Deretter må du være på alerten. Da kan farten din måles først etter 2,2 km, og så igjen etter to kilometer. Så etter at du har passert den fjerde fotoboksen, er det klart, med mindre politiet har manuelle kontroller da.

Spekulativt eller veledighet?

Det er Eniro, som har telefonkatalogen.no på vegne av Telenor.

- Vi har lagt ut endel informasjon på våre nettsider, og fotobokser er endel av den informasjonen. Vi vil at folk skal vite at det er slike bokser på endel strekninger, sier portalsjef  Tore Godager.

Tor Egil Syvertsen er distriktsleder for Utrykningspolitiet i Vestfold og Telemark. Han er usikker på hva han synes om tjenesten.

- Hvis det er lagt ut for å virke preventivt, så greit nok for meg, men er det for å tjene penger synes jeg det er spekulativt, sier han.

Det er heller ikke færre bilister som blir tatt i fotoboksene, sier Syvertsen.

- Hvis vi ser på statistikken for antall fartsovertredelser, så ser det ut som om virkningen foreløpig har uteblitt.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark