Hopp til innhold

Pokal-kongen

Han som spilte kongebrikken, som ble felt av sjakkmester Magnus Carlsen, er selv en pokalkonge. Hjemme på gutterommet har Reid Erik Hatlevik Friberg mer enn 60 pokaler fra sjakkspill.

Reid Erik Hatlevik Friberg
Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Friberg fyller 11 i sommer, og har spilt sjakk i to og et halvt år, og målet hans er klart:

- Jeg skal bli bedre enn Magnus, sier Friberg.

Friberg er en av elevene fra Borge skole i Porsgrunn som lørdag fikk prøve seg som levende sjakkbrikker.

 

Kristin Hatlevik Friberg og Reid Erik Hatlevik Friberg
Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Felt sjakk matt av søster'n

Som konge på stormester Kjetil A. Lies side regnet han med å ”falle” for Magnus Carlsens brikker. At Lie skulle gå av med seieren trodde han ikke noe på.

- Jeg trodde egentlig ikke at vi ville vinne, ikke mot Magnus, sier den unge sjakkspilleren. Da ”fallet” kom synes allikevel Friberg at det var kjedelig.

- Søsteren min var sort dronning på Carlsens lag, og det var kjedelig å bli slått sjakk matt av henne, sier Friberg. 11-åringen har selv spilt sjakk i to og et halvt år, og sier at han vil bli bedre enn Carlsen.

 

Deltar i NM

Ni år gamle Kristin Hatlevik Friberg var derimot fornøyd med å slå broren sjakk matt. Det har hun kun gjort en gang, og det er flere år siden. Nå spiller hun ikke særlig mye.

Den elleve år gamle broren skal derimot til pers igjen. Han spiller for to klubber, både Brattås og Porsgrunn og 7. juli deltar han i Norgesmesterskapet på Hamar.

Håpet er å gjøre det enda bedre enn sist, da fikk han bronse.

- Jeg skal spille sjakk hele resten av livet, sier den entusiastiske sjakkspilleren.