Hopp til innhold

Styrer mot NM-gull

To unge menn fra Eiker styrer nå mot NM-gull i rally. Etter en knallsesong på gruslagte skogsbilveier, leder rally-duoen Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen med 16 poeng. Lørdag kan de bli norgesmestere.

Torstein Eriksen og Frank Tore Kristiansen kan vinne NM-gull i rally lørdag.

SE VIDEO:Kan ta NM-gull

– Full høyre inn over krøn. Tredve cut, fem venstre halvlang. Kryptiske veibeskrivelser hagler fra kartleser Torstein Eriksen.

Sammen med fører Frank Tore Larsen gjør han siste finpuss på kjøreferdighetene foran helgas finalerunde i NM på Hamar. Etter en knallsesong på hjemmebane leder rallyduoen i klasse 1. Lørdag ettermiddag kan de befinne seg øverst på seierspallen.

– Vårt store mål er helt klart å ta NM-gull. Da må vi bli nummer fire eller bedre på lørdag, men det er ikke en posisjon som du kan ”safe” deg inn på. Vi drar til Hamar for å ta gull, forteller rallyfører Frank Tore Larsen.

Knallhard jobbing

Rallyparet har utpekt NM som sitt viktigste mål denne sesongen. Resultatene så langt har vakt oppsikt i rallykretser. Oppskriften er målbevisst og knallhard jobbing.

– Vi kommer fra helt vanlige familier. Det begynte med en bil jeg kjøpte for konfirmasjonspengene. Det er bare hardt arbeid som har gjort at vi har kommet dit vi er nå, sier Larsen.

Eget språk

Barndomsvennene har utviklet sitt eget språk bak dashbordet på sin Ford Fiesta R2. I motsetning til hva mange tror brukes ikke kart, men noter for å veilede føreren gjennom svingete skogsbilveier.

– Noter er en beskrivelse av veiene vi kjører på. Gradering, retning eller plassering i veibanen. Det er et eget språk vi har utviklet selv, forteller kartleser Eriksen.

Dette språket kan fort bli deres hemmelige våpen på ny bane i Hamar lørdag. Duoen har brukt mye tid og krefter på å finpusse kommunikasjonen foran den avgjørende NM-runden.

– Jeg vet ikke hva som kommer rundt neste sving, og kjører blindt på det Torstein forteller meg. Det at vi har en god kjemi og forstår hverandre, er helt avgjørende for å kjøre så fort på skauen som vi gjør, forteller en motivert Larsen.

Flere nyheter fra NRK Buskerud