Hopp til innhold

– Anmeldelsen av Drammen Taxi er et kraftig signal

At Arbeidstilsynet har valgt å anmelde Drammen Taxi er et kraftig signal, mener stortingsrepresentant Anders Werp.

Anders B. Werp

Arbeidstilsynets anmeldelse av Drammen Taxi er et kraftig signal, sier Høyres stortingsrepresentant Anders Werp.

Foto: Vilde Mikkelsen / NRK

– Det er klart en alvorlig vurdering fra Arbeidstilsynet når de går til anmeldelse. Så vidt jeg vet er det veldig sjelden Arbeidstilsynet gjør det. Det er nok ikke noen tvil om at de vurderer denne saken som svært alvorlig, sier Anders Werp.

Bakgrunnen for anmeldelsen som nylig er blitt kjent, er blant annet et tilsyn tidligere i år der Arbeidstilsynet konkluderte med at Drammen Taxi ikke hadde et forsvarlig arbeidsmiljø.

Sist torsdag var Arbeidstilsynet igjen på besøk, og i etterkant ble det fra tilsynets side slått fast at firmaet var på rett vei.

Anmeldt i juli

Men anmeldelsen ligger fortsatt på bordet til politiet i Søndre Buskerud, og det har den gjort siden den 11. juli i år.

Politimester Søndre Buskerud politidistrikt, Christine Fossen

– Ingen kommentar, er svaret fra politimester Christine Fossen i Søndre Buskerud. Ingen i politiet vil snakke om Arbeidstilsynets anmeldelse.

Foto: Politiet

Asif Khalil, leder og styreleder i Drammen Taxi

Asif Khalil, som er leder og styreleder i Drammen Taxi, sa mandag til NRK at han ikke visste at Arbeidstilsynet har anmeldt selskapet.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Ingen fra Arbeidstilsynet vil kommentere denne anmeldelsen. Det vil heller ikke politiet. Og Asif Khalil, som er leder og styreleder i Drammen Taxi, sa mandag til NRK at han var helt ukjent med en slik anmeldelse.

– At det foreligger en anmeldelse, bare understreker alvoret, sier Anders Werp, som er medlem av Stortingets justiskomité.

– Når Arbeidstilsynet velger å opprettholde anmeldelsen, på tross av de endringer som er skjedd i bedriften og i organisasjonen, så er det så mange alvorlige sider i denne saken, at man velger å kjøre den videre. Det er et kraftig signal, sier Werp.

– Hva må gjøres nå?

– Når det foreligger en anmeldelse, så må den naturligvis behandles av politiet. Så må vi vente og se, hva politiets konklusjoner er etter den etterforskningen.

– Du venter at politiet tar skikkelig tak i dette?

– Ja, når det foreligger en anmeldelse fra Arbeidstilsynet på noe som er vurdert som så alvorlige forhold, så må vi naturligvis få en konklusjon fra politiet om hvordan de ser på dette, ut fra det lovverket som gjelder, sier stortingsrepresentanten.

Werp har forståelse for den vanskelige situasjonen de ansatte er i.

– Ut fra det jeg har lest og hørt, forstår jeg svært godt at de ansatte føler at dette er veldig vanskelig. Politiet må nå gjøre en grundig og god vurdering av hvilke konsekvenser dette kan få, sier Werp.

Drammens Tidende skriver i dag at samferdselsminister Marit Arnstad (Sp) har bedt om en redegjørelse fra Buskerud fylkeskommune om forholdene i Drammen Taxi.

Anmelder Drammen Taxi.

Se tv-reportasjen: – Visste ikke om anmeldelsen

Flere nyheter fra NRK Buskerud