Hopp til innhold

Taxi-ansatte refser Arbeidstilsynet

Ansatte i Drammen Taxi mener at Arbeidstilsynet ikke gjør nok for å bedre på situasjonen i selskapet. Tilsynet ber de ansatte om å stå fram med historiene sine.

Drammen Taxi

Nesten halvparten av de ansatte ved taxisentralen

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Anja-Terese Barkås, tidligere ansatt i Drammen Taxi

Anja-Terese Barkås reagerer på at Arbeidstilsynet går langt i å friskmelde situasjonen i Drammen Taxi.

Foto: Jonas Rydén / NRk

Ansatte i Drammen Taxi reagerer på at Arbeidstilsynet ennå ikke har gjort noe for å bedre situasjonen i selskapet. Nesten halvparten av de ansatte på taxisentralen er sykmeldte, flere føler seg truet og medarbeidere sier at situasjonen har gått fra vondt til verre.

Les også:

Truer med å legge ned Drammen Taxi

Torsdag hadde Arbeidstlilsynet et tilsyn hos Drammen Taxi. Etter møtet uttalte representanter fra tilsynet at de var fornøyde, og at ting ser ut til å være på rett vei. Det skjønner de tillitsvalgte svært lite av.

Sjokkerte ansatte

– Jeg og flere andre ble mildt sagt sjokkerte i går, sier Anja-Terese Barkås som er tillitsvalgt for de organiserte i Lederne i Drammen Taxi.

– Sist vi var i kontakt med Arbeidstilsynet var dette den verste saken de hadde vært borti på tretti år. Når de så kommer tilbake og sier at alt er greit, selv om det er minst like mange sykmeldte, forundrer det meg sterkt, sier hun.

Det har over en lang periode vært intern uro og bråk i taxiselskapet. Mange har varslet Arbeidstilsynet anonymt, og fortalt at forholdene ikke har blitt bedre, men heller verre. Barkås mener det virker som om Arbeidstilsynet ikke vil høre på de ansatte.

– Arbeidstilsynet vil ikke møte oss

– Vi har bedt om et eget møte med Arbeidstilsynet, men det har ikke blitt godkjent, fordi de vil heller ha et eget tilsyn, sier hun.

Ifjor sommer stod daværende daglig leder Glenn Hole fram og fortalte at han hadde voldsalarm, og at han var blitt drapstruet. Andre ansatte sa også at de hadde opplevd trusler, fått bildekkene oppskåret, enkelte er også utstyrt med voldsalarm. Arbeidstilsynet bekrefter at de kjenner til dette, men sier at det er en utfordring for dem å gjøre mer når ingen vil stå fram.

Fredag skrev NRK at disse episodene skal ha skjedd i år. Dette er altså ikke riktig.

Oppfordrer ansatte til å stå fram

– Selv om sykefraværet er ekstremt høyt, må vi ha konkrete innspill fra medarbeiderne om hva truslene består av. Hvis ansatte opplever trusler på arbeidsplassen må de stå fram, så må de selv definere hva de opplever som en trussel, sier seniorrådgiver Steinar Høiback i Arbeidstilsynet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Steinar Høyback i Arbeidstilsynet

Steinar Høiback i Arbeidstilsynet etterlyser historier fra medarbeidere i Drammen Taxi.

Foto: Knut Skyllingstad / NRK

Sluttet etter drapstrusler

Tidligere daglig leder i Drammen Taxi valgte å slutte i jobben etter en periode med drapstrusler hengende over seg. I et brev til ansatte og andelshavere i selskapet ga han uttrykk for at Drammen Taxi fremstår som et splittet selskap hvor grunnmuren holder på å smuldre opp. Høiback oppfordrer nå flere til å stå fram med sine historier.

– Vi er kjent med at mange opplever en trusselsituasjon i Drammen Taxi. Vi undersøker nå hva truslene består av. Men dette er utfordrende, når ingen vil stå frem, sier Steinar Høiback.

Flere nyheter fra NRK Buskerud