Hopp til innhold

Jazzgutter klare for festival

Fem unge gutter fra Nedre Eiker har øvd i timesvis, og nå er gruppa BaJazz klar for Kongsberg Jazzfestival.

Kongsberg jazzfestival 2006
Foto: Frank Barth-Nilsen / NRK

Årets jazzfestival på Kongsberg betyr noe helt spsielt for fem unge gutter fra Nedre Eiker. Med bandet sitt BaJazz skal de spille på scenen i festivalgata fredag.

Opptredenen vant gutta, da de tidligere i år deltok i fylkesfinalen i Ungdommens kulturmønstring. Og de fem guttene har øvd mye på loftet på Mjøndal skole før den timeslange konserten.

- Det blir veldig artig å spille. Vi har aldri fått muligheten til det før, og nå er muligheten her. Nå skal vi kline til skikkelig, sier Steffen Granly. Han stiller med nylakkert svart tuba i forbindelse med konserten.

Granly tror BaJazz vil bli godt mottatt av publikum, og er ikke nervøs for å spille foran det som kan bli et stort publikum.

- Det vi spiller svinger bra, og da tror jeg vi får med publikum. Håper de tramper og har det gøy.

Egne noter

Sammen med Granly på tuba, består BaJazz av Kristoffer Nilsen på saxofon, Magnus Aannestad Oset på trompet, gitarist Jonas Martinsen og Thomas Evensen på trommer. Men før den siste finpussen har gruppa måttet klare seg uten trommeslager.

- Han er på slektsstevne i Stavanger av alle steder, forklarer Kristoffer Nilsen. - Vi satser på at han kommer hjem innen fredag, det hadde blitt litt stusselig uten ham. Det blir ikke samme fresen uten han og trommene.

På en tavle på loftet er det skrevet noter med kritt.

- Det er bare masse rabbel, men vi prøver å lese hva det står, ler gitarist Martinsen. - Om vi ikke klarer det, så da blir det en litt annen sang. Men som regel blir det samme sangen.

I løpet av den timen BaJazz har scenen i festivalgata, får de plass til tretten sanger. Og tre av sangene er egenkomponerte.

- Vi har tre låter vi har skrevet selv, og det blir gøy å vise for et skikkelig jazzpublikum.

Høydepunkt

Selv med mange gode artister på festivalen, er Magnus Aannestad Oset helt sikker på hva som blir årets høydepunkt under festivalen.

- Konserten vår blir høydepunktet. Da får vi vist frem våre egne interesser og hva vi driver med. Absolutt høydepunkt.