Hopp til innhold

72-årig kvinne må i fengsel for mishandling av ektemann

En 72 år gammel kvinne er dømt til tre års fengsel for å ha mishandlet mannen sin i en årrekke. – Mamma har fått den straffen hun fortjener, sa barna i retten.

Det er i Hålogaland lagmannsrett at den 72 år gamle kvinnen er dømt til tre års fengsel for psykisk og fysisk mishandling av ektemannen sin i mer enn 41 år, skriver Avisa Nordland.

Kvinnen ble også dømt i tingretten, men har hele tiden hevdet sin uskyld.

Hun sa i retten at beskyldningene mot henne er overdrevent og misforstått, men retten var ikke i tvil og dømte den eldre kvinnen til fengsel for gjentatt mishandling.

Nektet toalettbesøk og medisiner

Dommerne mente at det var hevet over enhver tvil at ektemannen ble sjikanert, trakassert og nedverdiget.

Blant annet malte hun over vinduene på bilen sånn at ektemannen ikke kunne kjøre i konfirmasjonen til barnebarnet sitt, skriver avisa.

I flere år var også mannen henvist til å oppholde seg i kjellerstua, uten adgang til huset, bad og toalett.

Hun skal også ha klippet opp og kastet klærne hans ut av vinduet, kastet posten hans, fratatt han medisiner og nektet han tilgang til telefon.

Historisk dom

Saken ble rullet opp i mars i 2010 da kvinnen tok kontakt med politiet for å få ektemannen fjernet fra huset.

Saken ble snudd på hodet da Salten tingrett ila kvinnen besøksforbud i eget hjem.

Barna til paret står på farens side, noe 72-åringen ikke kan forstå. Hun mener det må være fordi mannen matet dem med gal informasjon.

I følge Avisa Nordland er dommen mot Bodøkvinnen historisk, ettersom det ikke finnes rettspraksis på psykisk og fysisk mishandling gjennom en så lang periode som minst 41 år.

– Mamma har fått en veldig rettferdig dom. Men den oppsummerer bare en brøkdel av det vi har opplevd, sa den 43 år gamle datteren under rettsaken.