Hopp til innhold

BHK møter Falk i seriestarten

Det kribler i magen for BHK-trener Jesper Svensson foran møtet med Falk Horten på søndag. Det er sesongpremiere i 1.divisjon håndball herrer.

Video dac65aea-12d6-46f7-909e-47d3909bc1b3.png

Til helgas seriestart har BHK hentet den rutinerte spilleren Sigurdur Ari Stefansson fra Island.

Søndag møter BHK Falk Horten på hjemmebane. Etter en god sesongoppkjøring har BHK-trener Jesper Svensson stor tro på opprykk for sitt nye BHK-mannskap.

–Vi gleder oss voldsomt. Vi har hatt en lang oppkjøring og prestert rimelig fornuftig i den, så nå blir det å komme i gang og spille kamper, sier Jesper Svensson.

BHK spilte i eliteserien i håndball for menn i tre år, men rykket ned i 2010 og spiller nå i 1.divisjon.

Nye spillere

Foran årets sesong har BHK hentet inn rutine fra Island for å ta dem opp i øverste divisjon igjen.

29 år gamle Sigurdur Ari Stefanson, som går under mellomnavnet Ari, kom til Bodø etter seks sesonger i eliteserieklubben Elverum. Her har han fått seg jobb som lar seg kombinere med klubbhåndball og nå vil han ta grep før å spille BHK opp i eliteserien igjen.

– Det er opp til oss for å si det sånn. Det er ikke opp til motstanderen. Det er innstilligenn vår som kommer til å spille den største rollen. At vi er klare for kamp og gjør jobben vår. Da tror jeg ikke motstanderne kan stoppe oss, sier Stefanson.

Og treneren håper forsterkningen skal gi resultater.

– Vi håper vi kan vise en litt annen stabiltiet enn det vi viste forrige sesong, sier Svensson.

Satser på opprykk

Sist gang Falk Horten skulle møte BHK i Bodø ble kampen avlyst på grunn av dårlig vær. Mye snø gjorde at flyet med Falk-spillerne ikke kom seg ned i Bodø.

Denne gangen er det ingen problemer med været. Og treneren gleder seg til å komme i gang, og satser på å gjøre det bra allerede fra første kamp.

– Vi vil være med der oppe i toppen og sloss om de edle plassene, sier Svensson.

Publikumsrekord på Håndballkamp

REKORD: Det ble satt publikumsrekord da BHK møte Arendal i oktober 2009.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK