Hopp til innhold

Det blir ingen TV-dekning av Landsskytterstevnet

NRK har besluttet å ikke ha noen sendinger fra Landsskytterstevnet i Bodø den kommende uka.

Landsskytterstevnet i Bodø

Det blir ingen TV-sendinger fra Landsskytterstevnet i Bodø på NRK.

Foto: NRK

Tirsdag kom det frem at NRK bestemte seg for å ha en begrenset dekning av stevnet på grunn av tragedien på Utøya og i Oslo. I dag ble det klart at det ikke blir noen TV-dekning fra stevnet i Bodø overhodet.

– NRK har hatt et utmerket samarbeid med Landskytterstevnet gjennom mange år, og ser for oss at det samarbeidet fortsetter også langt inn i framtiden. Dette er imidlertid en helt spesiell situasjon, og det ble til slutt en enkel avgjørelse å ta, sier sportsredaktør i NRK, Rune Haug.

Tekniske utfordringer

Rune Haug

Rune Haug.

I tillegg til den redaksjonelle vurderingen om ikke å ha sendinger fra stevnet, er det også tatt en praktisk vurdering ut ifra NRKs ressurssituasjon.

– Vi ber om forståelse for at vi ikke kan komme i en situasjon der NRK ikke er i stand til å gi tragedien en videre verdig TV-dekning fordi det er prioritert tekniske ressurser og bemanning til Landskytterstevnet, sier Haug.

Når det gjelder Kongelaget er det NRKs ressurssituasjonen som er utslagsgivende, opplyser Haug.

Nær avlysning

Om det skulle bli noe landsskytterstevne overhodet, var lenge usikkert.

Styremedlem i Det frivillige Skyttervesen, Henning Ivarrud sa til NRK mandag at avgjørelsen satt langt inne.

– Det kunne like gjerne blitt den andre avgjørelsen. Men vi hadde en sunn og god diskusjon, så vi mener vi fikk frem alt. Det var ingen 100 prosent overbevisning verken på den ene eller andre sida.