Hopp til innhold

Avsluttet søket på Strandheia

Etter at snøraset var gjennomsøkt med lavinehunder og søkemannskaper uten funn, ble aksjonen avsluttet tirsdag kveld.

Full utrykning på Sortland etter ras overfor boligområde

ALLE PÅ PLASS FOR Å SJEKKE RASET: Her har hjelpemannskapene parkert for å sjekke snøraset. Det er i nærheten av dette boligområdet på Strandhei i Sortland raset gikk før klokka 16 tirsdag.

Foto: Marius Birkeland/VOL

To av hundene kom fra Harstad ved 20.30-tida. Tilsammen var det tre lavinehunder fra Norske redningshunder som søkte etter folk i rasområdet ved Strandheia i Sortland. Mannskaper fra Hadsel Røde Kors brukte søkestenger.

– Det har vært sett skispor i området, og vi må søke helt til vi er 100 prosent sikker på at ingen er tatt av raset. Vi har ikke fått meldinger om at noen er savnet, men det finnes folk som bor alene, sa operasjonsleder Stein Wilhelmsen til NRK.no tirsdag kveld.

Mellom 150 og 200 meter

Snøraset er mellom 150-og 200 meter bredt og gikk i området mellom Strandheia og Brannknausen i Sortland.

Etter omfattende søk i rasområdet uten funn ble aksjonen avsluttet tirsdag kveld.

Ifølge folk fra Røde Kors skal det ha gått flere overflateras i området i Sortland tidligere tirsdag.

Må være 100 prosent sikre

I tillegg til politi og ambulanse var Hovedredningssentralen koblet inn. Leteaktiviteten var til tider hektisk i området.

– Vi har en scooterpartulje fra Røde Kors her. De sjekker om det kan være spor ut eller inn i rasområdet. Vi kan ikke være 100 prosent sikre på det før vi har gjort den jobben, sa Wilhelmsen i går kveld.

Ingen savnet

Politiet undersøkte en "postkasse" i nærheten av rasstedet, der folk skriver inn navnet sitt når de er på tur. Politiet har ikke fått meldinger om at noen er savnet i området.

Skispor i området

Det skal ha vært sett skispor i området der raset gikk, og derfor er det gjort grundige undersøkelser i rasområdet utover kvelden.

Kystvaktskvadron Nord på Sortland har bidratt med å lyse opp søkeområdet ved hjelp av lyskasterne fra tre båter ved kai.