Hopp til innhold

Vesterålen-kvinne (29) omkom i båtulykke

Det var 29 år gamle Kari Bakke fra Melbu i Nordland som døde i båtulykka utenfor Kjøllefjord i Finnmark lørdag kveld.

Båtulykke ved Kjøllefjord

KVINNE OMKOM: Ulykkesbåten kantret etter å ha blitt rammet av en brottsjø. En kvinne døde og fire ble skadet i ulykken.

Foto: 330-skvadronen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det var fem personer i båten da den kantret på grunn av en brottsjø.

Flere av de involverte var personer tilknyttet helsevenet ute på opplevelsestur. Politiet har i dag startet etterforskning av ulykka.

Ulykken skjedde da båten, en såkalt ribb, traff en brottsjø ved Kjelsvika i Lebesby kommune i Finnmark. Alle om bord havnet i vannet. Fire andre i alderen 25 til 40 år ble skadd i ulykken.

Femtemann, en mann i 40-årene fra Lebesby, måtte gjennom en meget strabasiøs tur for i det hele tatt å få varslet om ulykken.

Ikke mobildekning

– Etter å ha kommet seg på land, viste det seg at det ikke var mobildekning i området. Han har derfor tatt seg opp på fjellet for å finne dekning. Det er en prestasjon i seg selv, siden terrenget er veldig bratt og ulendt der han har tatt seg opp. Mannen skal dessuten ha blitt lettere skadet da båten gikk rundt, sier redningsleder Ørjan Delbekk ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til avisen Finnmarken.

Samtlige om bord havnet i vannet da båten gikk rundt. De andre i gruppa startet umiddelbart gjenopplivingsforsøk på kvinnen, men livet hennes sto altså ikke til å redde.

Kvinna fra Vesterålen døde seint lørdag kveld av skadene hun pådro seg.

Hovedredningssentralen Nord-Norge fikk melding om ulykken klokka 15.44 lørdag.