Hopp til innhold

Sparebanker inn i lokaliseringsstrid

Tre sparebanker i nord støtter Evenes sin kamp for å bli jagerflybase. I dag ga de 600.000,- kroner til kampen mot Bodø og Ørlandet

Banksjefer med penge-gave til Evenes

KASTER SEG INN I KAMPEN FOR EVENES: Tre banker støtter Evenes sin kamp for å få kampflybasen med 600.000 kroner.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

Tre sparebanker i nord støtter Evenes kommune sin kamp for å få Norges nye kampflybase.

I dag ga Ofoten, Harstad og Narvik sparebank tilsammen 600.000,- kroner til kampen mot Bodø og Ørlandet.

Frykter ikke betent lokalseringstrid

I regionrådsmøte i Evenes sa administrerende direktør i Narvik sparebank, Bård Bergvoll at det er riktig av bankene å støtte arbeidet for å få kampflybasen lagt til Evenes:

– Hvis Evenes skulle få kampflybasen så vil det komme bankene til nytte. Og det vil bety mye for samfunnet gjennom verdiskapning, sysselsettting og bosetting. Alt dette vil også nabokommunene nyte godt av, sier Bård Bergvoll.

Og Bergvoll har ingen betenkeligheter med å hive seg inn i en betent lokaliseringsstrid:

– Politikerne må jo avgjøre dette. Vi stiller bare opp med midler slik vi ser andre gjør til lignende saker for å forfekte sine meninger, slår Bergvoll fast.

Pengene viktig i kampens hete

Ordfører Jardar Jensen i Evenes

Ordfører Jardar Jensen i Evenes.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

For Evenes kommune har det aldri vært nok at Evenes flystasjon nærmest er puttet i en møllpose. Politikerne vil ikke akspetere at Evenes bare brukes til utenlandske flyskvadroner under militøre øvelser.

Nå vil ordfører Jardar Jensen i Evenes kjempe mer innbitt enn tidligere for å få Norges nye kampflybase. Og med 600. 000 friske kroner fra bankene er det lettere å lykkes, tror han:

– Vi har et hardt arbeid foran oss for å se på den utredninga som kommer , pluss at vi skal drive en del lobbyvirksomhet. Så dette er ressurser som er veldig velkomne og vi er svært takknemlige for å få dem, sier en fornøyd ordfører i Evenes.

Skal dere nå ansette folk som skal kjempe for Evenes?

– Ja, vi skal ha et prosjekt som skal jobbe med saka fram mot en avgjørelse i Stortinget, sier Jardar Jensen.