Hopp til innhold

Boikotter bensinstasjoner

Nyheten om at bensinprisen kan nå 17 kroner til sommeren har satt sinnene i kok. Nå oppfordrer aksjonister til full boikott av Statoil og Shell.

Bensinpumpe

BOIKOTT: En landsomfattende aksjon mot høye bensinpriser oppfordrer til boikott av Shell og Statoil.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Via anonyme e-poster og sms spres nå en aksjon mot skyhøye bensinpriser:

«Hei, jeg har hørt at bensinprisen i løpet av kort tid kan bli NOK 17,00. Vil du at bensinprisen heller skal senkes? Det er mulig!» innledes pdf-filen som nå sendes landet rundt. Mottagerne oppfordres til å sende meldingen videre til 30 personer.

«Når de to største selskapene ikke lykkes å selge bensin lenger, blir de tvunget til å senke prisene for å få kundene tilbake», oppfordrer aksjonistene.

Sjekk e-posten som oppfordrer til bensinboikott her!

Støtter aksjonen

- Jeg fikk e-posten fra en kar i Bergen. Der har aksjonen visstnok tatt helt av, sier Ronald Jacobsen fra Fauske til NRK.

Selv kommer han kommer til å følge oppfordringen.

- Dersom mange nok støtter opp, kan en slik aksjon absolutt ha noe for seg, tror Jacobsen.

Han kjører dieselbil, og betaler nå 14 kroner literen for diesel på Fauske.

- Da jeg kjøpte bilen i fjor var dieselprisen ni kroner, sier han.

17 kroner til sommeren

Onsdag sa oljemarkedsanalytiker Torbjørn Kjus i DnB NOR Markets til Dagbladet at norske bilister må forbedrede seg på mye høyere bensinpriser. Han utelukket ikke en pris på 17 kroner literen.

- Det er ikke usannslynlig at vi ser råoljepriser på 200 dollar fatet. Da vil vi se bensinpriser på 16-17 kroner, og det kan skje allerede i sommer. Vi tror uansett oljeprisen vil tikke videre oppover, sier han til avisen.

Stor trafikk på Facebook

Hos Statoil Hydro har de registrert den landsomfattende sms-aksjonen.

- Vi har registrert initiativet som er tatt til denne aksjonen, sier fungerende informasjonssjef Knut Hilmar Hansen i StatoilNorge til Bergens Tidende.

Facebook-gruppen «Protestaksjon mot bensinpriser» har fått 90.000 medlemmer på to uker, melder E24. I tillegg ser det også ut til at epost-aksjonen, som oppmoder til boikott av Statoil og Shell, gir resultater.

Hva mener du om bensinprisen. Si din mening!