Hopp til innhold

Vil betale boten

Kapteinen på den russiske tråleren Koralnes og rederiet har vedtatt bøter på til sammen en halv million kroner for ikke å ha rapportert fangst.

Russisk tråler koralnes oppbrakt

VED KAI I BODØ: Den russiske tråleren Koralnes ble natt til mandag oppbrakt av kystvaktskipet KV Harstad mistenkt for underrapportering av 48 tonn fisk.

Foto: Rune Breimo

Tråleren ble natt til mandag brakt inn til Bodø av Kystvakten. Tråleren skal ha fisket 48,5 tonn uten å rapportere til norske myndigheter.

Tråleren har fisket i norsk økonomisk sone på Røstbanken, men skal ikke ha rapportert inn fangsten idet båten forlot sonen.

Fortsatt i arrest

Det er utstedt et inndragingsforelegg på 490.000 kroner til rederiet og 10.000 kroner til kapteinen, og begge har vedtatt dem. Nå ligger båten i arrest i påvente av en garanti, opplyser operasjonsleder Jarle Nilsen i Salten politidistrikt til NTB.

Ingen dramatikk

-  Etter det politiet forstår skal det ikke vært noe dramatikk i forhold til oppbringelsen, tråleren fulgte med kystvaktskipet til Bodø. Vi er altså langt fra noen dramatisk Elektron-sak, sier jourhavende jurist Bjarte Walla ved Salten politidistrikt.

Den russiske tråleren Koralnes hadde tillatelse og kvote til å fiske i norsk sone, men da skipet forlot fiskefeltet i forrige uke, rapporterte ikke mannskapet inn fangsten slik den er forpliktet til. Dermed gikk kystvaktskipet KV Harstad til aksjon.

Mistanke om underrapportering

Mandag foretok politet avhør av mannskapet.

- Vi skal nå avhøre kapteinen og mannskapet for å høre deres forklaring på at fisket ikke ble innrapportert. Før jeg sier noe om alvorlighetsgraden i det eventuelle lovbruddet, må vi vite litt mer, sier Walla til NRK Nordland.

Politiet har tatt beslag i fangstdagbøker, lisenser og annen relevant dokumentasjon. Båten er mistenkt for å ikke rapportere inn fangsten på 33 tonn torsk, 14 tonn sei, 667 kilogram hyse og 213 kilo uer.

Tråleren Koralnes er eid av et russisk rederi med adresse i Murmansk.