Hopp til innhold

Overfall på Gravdal lagt ut på nett

Natt til søndag ble en 27 år gammel tysk mann på Gravdal i Lofoten overfalt. Angrepet ble filmet og senere lagt ut på nettstedet YouTube.

Overfall i Gravdal
Foto: YouTube

Mannen ble slått ned på vei hjem fra en lokal fest.

Han jobber for firmaet Passivhus Norge AS, og daglig leder Karen Reinholdtsen forteller her hva som skjedde natt til søndag.

- Han har fortalt at han ble regelrett angrepet, slått ned og slengt ned i en grøft. Dette kan man også se på videoen som ble lagt ut på YouTube.

27-åringen fikk en uhyggelig overraskelse da han ble invitert på fest på Gravdal lørdag kveld. Da han var på vei hjem ble han angrepet av to lokale gutter som også var på festen, skriver VG.

De slo til ham midt i ansiktet, før de kastet man over et autovern og ned en skrent.

En tredjeperson filmet slåsskampen og la den ut på internettsiden YouTube, slik at hele verden kunne se tyskeren bli banket. Mannen er sterkt forslått, og har vært på legevakta to ganger for sjekk.

- Det var noen som filmet det hele og brukte god tid på å legge på lyd og tekst og lage en skikkelig skrytevideo, sier Reinholdtsen.

Navngitt 18-åring blir anmeldt

I videoen på YouTube ser man to store gutter på rundt 18 år som angriper tyskeren. Flere mennesker var til stede da tyskeren ble angrepet, og voksne i nærmiljøet har sett videoen på internett.

Flere VG Nett har vært i kontakt med er sikre på at det er en navngitt 18 år gammel lokal mann som er hovedmannen.

På slutten av videoen står det «Han sku bære ønsk folk velkommen i Norge». Videoen er nå fjernet fra YouTube, men i dag vil mannen levere inn anmeldelse sammen med en kopi av videoen.

 - Lofoten har i alle tider vært et gjestfritt område, og noen råte epler skal ikke få ødelegge det. Til det er Lofoten altfor inkluderende, for oss alle, sier Reinholdtsen til VG.

Fungerende lensmann i Vest-Lofoten, Gunnar Arne Disington, reagerer kraftig på det som skal ha skjedd.

- Dette er fullstendig uakseptabel adferd. Hva som er bakgrunnen for slagsmålet vet vi ikke, men å filme det og legge filmen ut på nettet synes vi lite om, sier Disington.