Hopp til innhold

Her kommer bilen kjørende på togskinna

Folk gjorde store øyne da en personbil kom kjørende på jernbanelinja midt i sentrum av Narvik.

Bil på jernbaneskinnene i Narvik

KJØRTE FEIL: En 78-årig mann tok feil av veien, og havnet på jernbanelinja. Der ble han stående bom fast til hjelpen kom.

Foto: Tom Ivan Simonsen

– Det kunne fort blitt svært farlig. På denne strekninga går det store, tunge anleggstog hele døgnet som bruker lang tid på å stoppe. Heldigvis fikk vi varslet jernbanepersonalet, som fikk stoppet tog som var på vei, sier innsatsleder Mats Barø ved Narvik politistasjon til NRK.no.

Strømmen ble stengt av slik at ingen tog kunne kjøre inn på samme spor, og mannskaper fra olitiet og Jernbaneverket fikk evakuert mannen og anbrakt bilen trygt tilbake på bilveien igjen.

Tok feil av veien

Den uheldige sjåføren har forklart politiet at han hadde tatt feil av veien ved et vaskeri, og kjørt inn på jernbanelinja.

Han trodde han kjørte på bilveien, men da bilen stanset og han så seg rundt skjønte han at han sto fast på jernbaneskinnene.

Saken etterforskes

Normalt er jernbanelinja inngjerdet på begge sider av togskinnene, men sjåføren har trolig kjørt feil ved en planovergang.

– Politiet mistenker ikke at forhold rundt skilting og merking av stedlig planovergang har bidratt til hendelsen. Infrastrukturen på den aktuelle toglinja og planovergangen er i henhold til forskriftene. Det er ikke noe ved planovergangen som tilsier at det er lett å kjøre feil, sier Barø.

Saken blir etterforsket av politiet. Om togturen får etterspill er for tidlig å si.

– Vi vil etterforske om noen har utvist uaktsomhet her. Så får det være opp til påtalemyndigheten om det blir noen reaksjoner.