Hopp til innhold

Du må fortsatt vente på snøen

Til alle som venter på snøen: Smør deg med tålmodighet!

Mens folk i Sør-Norge snør ned, lar snømengdene vente på seg i nord. Selv på indre strøk av Nordland er det lite snø i forhold til det som er vanlig i desember.

– Jo lenger nord man kommer, jo mindre snø blir det, sier statsmeteorolog Mariann Foss ved Meteorologisk institutt til NTB.

Lofoten og Vesterålen blir værvinnerne denne helga.

– Fredag vil det blåse en sur fralandsvind. Nord for Mo i Rana kommer det litt snø i morgentimene, men fra fredag formiddag blir det oppholdsvær. Sør for Rana blir det opphold og fint vær. Temperaturen endrer seg ikke så mye. Mildest blir det ytterst i Lofoten, på Røst og Værøy hvor det blir 1 til 2 plussgrader. Langs kysten ellers vil temperaturen ligge rundt null til 2 minusgrader, sier vakthavende meteorolog Sjur Wergeland ved Værvarslinga for Nord-Norge til NRK.no.

På indre strøk vil temperaturen holde seg fra minus fem til minus ti grader.

Lørdag og søndag

Treet og elva

Treet og elva.

Foto: Knut Valberg

Fralandsvinden fra sørøst fortsetter gjennom helga.

– Det blir en stiv og av og til sterk kuling utsatte steder som ut Sjona og Saltenfjorden. Det blir skyet og kanskje litt snø i grensestrøkene. Bortsett fra den sure vinden, blir det mye pent vær. Best helgevær blir det i Lofoten og Vesterålen, sier Wergeland.