Hopp til innhold

VG: - Brann rykker ned

Syltynn stall sender Bergens stolthet ned i 1. divisjon, tror landets største avis.

Håkon Opdal

VENTER TØFF SESONG: Brann-keeper Håkon Opdal

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

«Brann står foran en kollosal utfordring i 2011. Drøyt tre år etter at gullet ble hentet «hem», blir det en kamp for å overleve. VG tror ikke Brann klarer det. I tilfelle må de unngå skader, suspensjoner og få en fantastisk start. For stallen er svak. Og laget for dårlig. »

Fra middels til slakt

Slik analyserer Norges største avis situasjonen i Sportsklubben Brann drøyt to uker før seriestart, hvor rødtrøyene tar imot Rosenborg hjemme på eget gress. Klubben scorer middels i alle ledd på banen i VG-analysen, men får regelrett slakt på to punkter: Benken og ressurser.

LES OGSÅ: Bentley klar for Brann | Endelig seier

Den tynne stallen, som teller seksten utespillere og to keepere, hvorav ene for tiden er skadet, er hovedårsaken til tabelltipset. Avisen tror Brann ender på 19. plass, kun foran Sogndal.

- Vant til at spillere kommer og går

Brann-keeper Håkon Opdal, klubbens suverene veteran, vedgår at avisen har noen gode poeng i sin analyse, men ser ikke like helsvart på situasjonen.

- Ting skjer fort i fotball. Det som skjer med en klubb, det må være andres ansvar enn spillernes. Og det er utrolig hvor fort du blir vant til at spillere kommer og går. Erik Huseklepp, for eksempel. Ingen tenker lenger på at han ikke er her. Sånn fungerer det bare, sier 28-åringen til VG.